23.3 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Andrei Năstase, într-un interviu pentru presa de la Bucureşti: „Mitul Plahotniuc-proeuropean s-a prăbuşit, oligarhul şi-a arătat adevărata faţă, de reprezentant al lumii criminale”

Must read

Comentarii recente

andrei-platformaAndrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a declarat, într-un interviu pentru Revista 22, că recentele alegeri prezidenţiale din Republica Moldova reprezintă un moment de cotitură în istoria ţării, deoarece au demonstrat că Plahotniuc nu este un garant al orientării proeuropene a Moldovei, deoarece l-a susţinut pe Igor Dodon.

„Aceste alegeri sunt un moment de cotitură în istoria Moldovei. Pentru prima dată după mulţi ani, prin prezentarea unui candidat comun al forţelor anti-oligarhice am ciobit mitul lui Plahotniuc care se prezenta drept garant al orientării pro-europene a Moldovei. Cancelariile străine au văzut şi s-au convins că Plahotniuc l-a susţinut pe Dodon, candidatul care recunoaşte anexarea Crimeii de către Rusia şi care lupta împotriva Maiei Sandu, candidatul comun al partidelor antioligarhice, Platforma Demnitate şi Adevăr şi PAS, promotoare a valorilor europene.

Aceste alegeri au fost un fel de hârtie de turnesol pentru Plahotniuc, care şi-a arătat adevărata faţă anti-europeană. De acum încolo, sperăm că partenerii de dezvoltare ai Moldovei nu vor mai vedea în Plahotniuc „garantul” orientării pro-Vest a ţării, ci vor vedea ceea ce şi este acesta, anume un reprezentant al lumii criminale care a luat captiv un stat din Europa de Est, la graniţa UE şi NATO”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a mai spus că Plahotniuc încearcă să distrugă orice opoziţie democratică la planurile oligarhiei din Republica Moldova.

„Moldovenii au ajuns ostaticii unui interlop de talie regională, care, după ce a capturat toate instituţiile statului, o bună parte din media şi societatea civilă, vrea să distrugă orice iniţiativă a opoziţiei democratice, antioligarhice de eliberare a acestuia din captivitate, de consolidare a instituţiilor unui stat de drept cu justiţie dreaptă si o economie funcţională. Pentru a se salva, oligarhul Plahotniuc e gata să ne supună unor confruntări pe criterii etnice, teritoriale, geopolitice, exploatând prin intermediul unor falşi stegari, mercenari din ţară şi din afară, sentimentele istorice, nostalgiile şi chiar disperarea majorităţii oamenilor chinuiţi de corupţia endemică şi sărăcie, încă rămaşi acasă, departe de cea mai activă şi cel mai puţin dezinformată şi manipulată parte a societăţii noastre, aflată în străinătăţi”, a punctat liderul DA.

În cadrul aceluiaşi interviu, Andrei Năstase a făcut un apel către instituţiile internaţionale de investigaţie. Urgentaţi anchetarea lui Plahotniuc, arestarea şi condamnarea lui pentru crimele săvârşite la adăpostul unor flamuri şi retorici geopolitice mincinoase, de pe urma cărora au avut de suferit atât cetăţenii R. Moldova, cât şi contribuabilii americani şi europeni. Sechestraţi-i pe baza unor legi drepte şi procese echitabile proprietăţile dosite in afara Moldovei. Ele aparţin ţării şi cetăţenilor ei. Dacă acest lucru nu se va produce curând, pentru a înăbuşi furia populară, Ianukoviciul de Chişinău e în stare să arunce în aer o ţară întreagă, o ţară aflată la frontiera UE şi NATO”, a conchis Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri