18.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Andrei Năstase îndeamnă cetăţenii să boicoteze televiziunile lui Plahotniuc şi Dodon: „Nu mai putem vorbi de mass-media, ci de o grupare propagandistică teroristă”

Must read

Comentarii recente

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, îndeamnă cetăţenii să boicoteze televiziunile lui Plahotniuc şi Dodon pentru a nu fi intoxicaţi cu informaţiile manipulatoare şi mincinoase despre opoziţie, difuzate de aceste instituţii. Totodată, liderul Platformei DA consideră că presa liberă şi ONG-urile de profil ar trebui să facă front comun împotriva acestei propagande.

„Mercenarii regimului şi-au ieşit din minţi. Metodele acestor indivizi perverşi sunt comparabile cu cele aplicate de maşinile propagandistice de cea mai tristă faimă. Ultima ispravă a acestora, promovată la Fabrica de minciuni a banuitului de pedofilie pune capac la toate. Prin trucaj de imagini, prin citarea unor clone de tip killer, ce aparţin hoţului de miliarde Plahotniuc, opoziţia antioligarhică este linşată, iar consumatorii de programe, adică cetăţenii ţării sunt manipulaţi şi induşi în eroare cu bună ştiinţă”, a menţionat Andrei Năstase.

„Cu siguranţă, în cazul dat nu mai putem vorbi de mass-media, ci de o grupare propagandistică teroristă care trebuie tratată ca atare. Îndemn populaţia ţării să boicoteze televiziunile lui Plahotniuc şi Dodon şi să se informeze eminamente din surse credibile. Voi remite sesizări către Consiliul de presă şi CCA pentru a dezbate aceste grave şi fără precedent abateri de la lege şi Codul deontologic al jurnalistului.  Voi căuta soluţii de acţionare a lor în justiţia altor state, libere. Fac un ultim apel către presa liberă şi organizaţiile non-guvernamentale de presă, asociaţi-vă. Valorificaţi ideea edificării acelui fond al presei independente. Oamenii cu Demnitate au nevoie de voi şi de Adevăr”, a adăugat Andrei Năstase.

Precizăm că Publika TV, dar şi alte posturi controlate de Vladimir Plahotniuc, au difuzat ieri informaţii catalogate drept manipulatorii şi mincinoase de către Andrei Năstase şi Maia Sandu. Cei doi lideri spun că vor merge în judecată şi vor căuta dreptate chiar şi în instanţele din afara ţării.  Maia Sandu a publicat astăzi un mesaj în care afirmă că PublikaTV a trucat în mod mizerabil o poză de la o conferinţă de presă susţinută de PAS, iar angajatul televiziunii, Cristi Tabără, a minţit şi manipulat în cel mai josnic mod. Maia Sandu a postat însă originalul pozei respective, cu activişti PAS care ţin afişe cu absolut alte mesaje decât cele apărute în imaginea difuzată de Publika.

De exemplu, în loc de „Free Petrenco”, adevăratul mesaj era – „Abrogaţi, apoi plecaţi!” Şi celelalte slogane din poza prezentată de Publika sunt trucate. Lidera PAS s-a arătat revoltată de tehnicile la care recurg posturile controlate de Vladimir Plahotniuc.

Prezentatorul emisiunii respective nu s-a oprit aici şi a citat site-ul JURNALUL.MD, care este o clonă a site-ului JURNAL.MD, parte a trustului nostru, şi care i-a atribuit lui Andrei Năstase o declaraţie pe care niciodată NU a făcut-o. Cristi Tabără a citat cu cea mai mare seriozitate un site apărut peste noapte şi a lăsat să se înţeleagă că articolul fals ar fi fost publicat de site-ul original JURNAL.MD.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, spune că posturile lui Plahotniuc recurg la astfel de manipulări după ce a declarat ieri că oligarhul Vladimir Plahotniuc a încercat pe parcursul ultimilor doi ani să provoace un nou 7 aprilie 2009 şi că acesta este în stare să provoace un nou război la Nistru. Andrei Năstase a lansat şi o declaraţie şi i-a solicitat holdingului mediatic controlat de Vladimir Plahotniuc să o dea pe post ca drept la replică la mesajele promovate la posturile Publika, Prime, Canal 2 şi Canal 3. Ulterior, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a postat şi un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Am încercat să obţinem un comentariu de la PublikaTV, dar şi de la celelalte posturi din conglomeratul General Media Group, dar nimeni nu a răspuns la telefon. Am sunat şi la CCA pentru a obţine o reacţie şi o calificare a informaţiilor apărute la cele patru posturi, acuzate de dezinformare, dar ni s-a spus că preşedintele instituţiei, Dragoş Vicol, nu este în ţară şi se va pronunţa asupra acestui subiect mai târziu.

Anterior, mai multe ONG-uri de media au emis o declaraţie în care se spune că posturile TV controlate de liderul PD Vladimir Plahotniuc sunt folosite drept arme pentru linşarea opoziţiei şi a oponenţilor şi servesc drept instrumente de pregătire a opiniei publice pentru acţiuni contestabile ale guvernării.

Surrsa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

 1. ACADEMICIENI SAU MARASMATICI?

  Deschidem Wikipedia și citesc „Nicolae Dabija este un scriitor,
  istoricliterar și om politic din Republica Moldova, membru de
  onoare al Academiei Române și membru corespondent al Academiei
  de Științe a Moldovei”. Răsfoiesc mai departe paginile Wikipedia
  și-mi apare fizionomia aceluiași moșneag septuagenar Nicolae
  Dabiga, pare hrănit decent, exasperând de sănătate, fericit
  la culme în caftanul lui de acamedician cu frunzele de laur atât
  de frumos brodate pe guler…

  Măi oameni buni! De ce moșneagul ăsta cu așa CV țopăie ca turbat
  la hora votului nominal a matrapazlâcarului Plahotniuc? Poate
  totuși nu înțelege în profunzime sensul porcăriei puse la cale
  de matrapazlâcar? Păi da cum rămâne cu chestia de „membru de onoare
  al Academiei Române și membru corespondent al Academiei de Științe
  a Moldovei”? Totuși cred, că este rea credință! Septuagenarul s-a
  lăsat dus de vise. Se vede iar tânăr, deputat în Parlament ales pe
  circumscripție… Se înșeală amarnic! Boașele moșnegești n-o să i
  le schimbe nimeni niciodată!

  Compatriotul nostru Eugen are tot dreptul să-și manifeste virulent
  nemulțumirea. Î-am păstrat ortografia, care după părerea mea se
  datorează furiei sincere, care ia provocat-o septuagenarul nostru,
  nu-i mai ardea omului de ortografie:
  „cum!? acest om a pledat pentru uninominal!? atunci sa stiti ca
  suntem unde meritam….!!!si nu avem nimic–nu stiu pe cine vor gasi
  romanii aici!!! atita rusine, atita timp….ce orbie? ce pacat a
  cazut pe acest petec de pamint!? de cine si pentru ce suntem
  blestemati!!! am fost drept cind am declarat ca nu avem clasa de
  elita intelectuala, ci doar ca Duca, Voronin, Dodon, samd……ce
  merita acesti oameni sau noi!? ne mai miram cum voteaza plebeii!
  sau ei poate drept fac? sa-i nimiceasca pe acesti susnumiti doar
  in asa fel–-aducind mai dobitoci ca ei la putere…….

  P.S. Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afecțiune
  degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la
  persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în
  ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu
  pierderea capacităților intelectuale ale individului și a
  valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de
  comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de
  demență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri