2.7 C
Chișinău
miercuri, 1 decembrie, 2021

Andrei Năstase, după declaraţia Băncii Mondiale privind garanţiile din 2014 pentru BNM: „Leancă, e timpul să consulţi un avocat”

Must read

Comentarii recente

Iurie Leancă trebuie să consulte un avocat în contextul declaraţiei Băncii Mondiale privind garanţiile din 2014 pentru BNM, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, adăugând că la stabilirea pedepsei se consideră circumstanţe atenuante autodenunţarea.

„Nu am, Iura, cu tine nimic. Eu nici măcar nu te urăsc. Îmi este milă de tine, Iura. E timpul să consulţi un avocat şi important e să ştii că-ţi poţi uşura situaţia. Potrivit articolului 76, Cod penal al Republicii Moldova, la stabilirea pedepsei se consideră circumstanţe atenuante, printre altele, autodenunţarea, contribuirea activă la descoperirea infracţiunii sau la identificarea infractorilor ori recunoaşterea vinovăţiei”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Amintim că după ce săptămâna trecută Leancă a declarat că garanţiile acordate în 2014 Băncii Naţionale de către Guvernul pe care îl conducea au fost consultate cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, o declaraţie oficială emisă în această seară de Banca Mondială dovedeşte că Leancă a minţit.

„Cu privire la o declaraţie recent circulată în reţelele de socializare. Garanţia Guvernului pentru Banca Naţională a Moldovei în noiembrie 2014 pentru pierderile suportate din cauza fraudei bancare nu a fost o urmare a consultărilor/recomandărilor Băncii Mondiale”, se spune în declaraţie.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri