2.7 C
Chișinău
miercuri, 1 decembrie, 2021

Ambasadorul SUA: Este evident că schimbarea sistemului electoral e dorinţa Partidului Democrat pentru a-şi menţine puterea şi influenţa politică

Must read

Comentarii recente

Dacă guvernarea va ignora avizul Comisiei de la Veneţia şi avertizările din partea înalţilor oficiali europeni, privind modificarea sistemului electoral, atunci acesta va fi un semnal din partea Moldovei că vectorul european contează mai puţin. Este declaraţia ambasadorului american James Pettit şi a fost făcută în cadrul emisiunii Ora Expertizei, de la JurnalTV.

„Este foarte clar că OSCE şi Comisia de la Veneţia sunt împotriva modificării sistemului electoral. Sistemul uninominal exită în multe ţări, inclusiv şi în ţara mea. Şi sistemul mixt există în alte ţări. Dar decizia Comisiei de la Veneţia a fost bazată pe situaţia actuală care există aici în Republica Moldova. Au avut această concluzie pentru că au văzut aici tendinţa de consolidare a puterii. Este foarte imporant ca să se ţină cont de sugestiile Comisiei de la Veneţia, pentru că ei pot ajuta la îmbunătăţirea sistemului electoral într-un mod foarte pozitiv”, a declarat Pettit.

Potrivit ambasadorului SUA la Chişinău, Partidul Democrat a propus schimbarea sistemului electoral pentru a se putea menţine la putere. „Este foartet evident că schimbarea sistemului electoral este dorinţa Partidului Democrat pentru a-şi întări puterea şi influenţa politică”, a spus James Pettit.

Cu toate acestea, ambasadorul SUA crede că guvernarea de la Chişinău va modifica sistemul electoral în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

3 COMENTARII

 1. 10 Plahotniuci

  L-au supărat tare basarabenii noștri pe „poetul național” cu moacă alogenă,
  autobotezatul bronzat Traian Vasilcău! La singurul Plahotniuc pe care-l
  avem acum, această nenorocire de „poet” ne dorește tocmai 10 Plahoniuci!
  Adică uzurparea puterii în stat de 10 ori mai mare, justiția strânsă între
  picioare de 10 ori mai tare, fetișcanele de la Edelvais de zece ori mai
  multe, 10 Metalferosuri, de 10 ori mai multe hoteluri în jurul lui Ștefan
  cel Mare, de 10 ori mai multe palate, etc. Ce-ar însemna 10 gaște de hoți
  ca partidul democrat nici nu îndrăznesc să mă gândesc.

  Norocul nostru constă în aceea, că ceea ce visează o chisăliță împuțită
  n-are cum să se îndeplinească. 10 plahotniuci este visul unui mâncător de
  lebede, care visează la 10 plăți în loc de una! Visează „pușkin” nenorocit,
  cât ți-au mai rămas câteva fire de bachenbarzi, că noi totdeauna vom lupta
  împotriva singurului uzurpator, mituitor, speculant politic, etc. Plahotniuc!

 2. cademic

  După biografia romanțată a marelui luptător pentru fericirea poporului moldav
  Vlad Pahotniuc regizată de destrăbălata jurnalistă Rodica Ciorănică, o zi din
  viața dedicată poporului iubit moldav, realizată cu atâta talent de burduhănosul jurnalist pupcurist de peste Prut Cristian Tabâră, va urma istoria întregii vieți pline de jertfire de sine a marelui oligarh Vlad Plahotniuc, privită din punct de vedere academic de marele poet, scriitor, savant de renume moldovenesc, țopăitor la horă, septuagenarul academician Nicolae Dabija.

  P.S. Din grabă am omis seansurile de pupcurism poetic ale marelui poet național cu moacă nenațională Traianus Anus Vasilcău. Îmi cer scuze de la multstimații cititori pentru această regretabilă scăpare.

 3. Pe Traianus îl mustră conștiința pentru țigăniile sale. Regretă profund și-și rupe cele câteva fire de păr din bărbuță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri