-0 C
Chișinău
miercuri, 30 noiembrie, 2022

Alexandru Slusari: Voi aţi luptat la Bruxelles ca europenii să nu observe dictatura din RM; Noi am luptat pentru ca europenii să împiedice instaurarea unui regim mafiot

Must read

Comentarii recente

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a ţinut să-i dea o replică premierului Pavel Filip care a declarat că „în anumite bătălii” opoziţia trebuie să-şi unească eforturile cu cele ale guvernării. Acesta s-a referit la decizia Parlamentului European privind acordarea condiţionată a asistenţei de 100 de milioane de euro Republicii Moldova.

„Suntem gata să ne unim eforturile pentru rezolvarea problemelor social-economice cu care se confruntă cetăţenii. Platforma DA a propus un set de măsuri concrete pentru a rezolva problema miliardelor furate de la cetăţeni sub controlul vostru, anularea legii care îi impune pe cetăţeni să întoarcă banii furaţi în volum dublu, atragerea la răspundere a persoanelor responsabile de acest jaf, lansarea altei reforme a sistemului de pensii (pentru pensionari, nu pe spatele lor), un program complex pentru a scoate economia din subteran, lupta cu offshore-urile, susţinerea producătorilor şi fermierilor autohtoni, o decentralizare profundă a statului, lupta reală anticorupţie şi confiscarea extinsă a proprietăţilor obţinute ilegal de funcţionarilor, o adevărată reformă a justiţiei şi multe altele. Inclusiv şi pentru a îmbunătăţi în mod substanţial sistemul electoral actual”, a declarat Alexandru Slusari.

„Dar nu poate exista nicio unificare a eforturilor cu cei care încearcă cu orice preţ să rămână la putere, aruncând ţara într-o atmosferă de frică şi ducând-o la dictatură. V-aţi luptat la Bruxelles ca europenii să nu observe asta şi să continue să dea bani care oricum vor trece prin structurile guvernamentale. Noi ne-am luptat pentru ca europenii să ajute poporul nostru să împiedice instaurarea unui regim mafiot autoritar în Moldova. Vom continua să lupte pentru eliberarea ţării şi aducerea în faţa justiţiei a tuturor asupritorilor ei. Nürnbergul vostru este inevitabil”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

4 COMENTARII

 1. O mie și unul

  O mie și unul de Plahotniuci
  Ce pasc din libertate, tuluci,
  Pe o mie și una de toloace
  Fâcute din umbră, găoace.

  O mie și unul de Dodoni
  Din obscur, trimiși spioni,
  Cu o mie și una de zâne
  Trăgând din carabine, în mâine.

  O mie și unul de bachenbarzi
  Ai răului din umbră barzi,
  Și o mie și una lebede
  Înfulecate toate repede.

  Și doar o singură libertate
  În lanțuri, pe moarte,
  Nu mai vorbiți în șoapte
  Cât nu-i cu totul noapte.

 2. Plahotniuc întroduce artileria grea. Prostologita Ala Mîndâcanu, tocmai din Canada intră în lupta pentru votului nominal. A flămânzit sărmana vagabondând acolo prin Canada! Banii lui Plahotniuc i-au prins foarte bine! Am împrăștiat gunoaele chiar și prin Canada! Vai de capul nostru!

 3. În sfârșit popor moldovenesc, rugămințele tale au fost auzite acolo sus și bunul Dumnezeu ți-o trimite pe Alocica Mândâcanu-Mutelică, tocmai din Montreal. Desigur, că băbuța Alocica vine nu „na șaru”, da pe banii jupânului Vlad Plahotniuc. De acum înainte o să ne fie foarte bine. Seara înainte de culcare băbuța Alocica a să ne spuie povestea Votului Mixt și dacă mai adăugați jumătate de sticlă de votcă să fie cu totul „harașo”! Și acum să mai spună cineva, că Plahotniuc nu vrea binele poporului moldav.

 4. Investigarea reală a „jafului secolului” nici măcar n-a început. Din banii furaţi din cele trei bănci falimentare NU a fost recuperat niciun leu, iar suma pe care şi-a asumat-o statul pentru gaura financiară putea fi mult mai mică. Sunt concluziile unui raport asupra evoluţiilor din sectorul financiar-bancar din Republica Moldova, prezentat de Transparency International Moldova şi IDIS „Viitorul”. Autorii studiului sugerează de asemenea că nici măcar n-a fost nevoie de scoaterea miliardelor din Banca Naţională, deoarece economiile a 96 la sută dintre deponenţi puteau fi restituite din fondul de garantare a depozitelor.

  De ce s-a oprit investigația reală a „jafului secolului”? Fiindcă justția este la cheremul lui Plahotniuc. Și fiindcă majoritatea banilor din „jaful secolului” au ajuns tot la Plahotniuc! Investigația „jafului secolului” va fi frânată pe mulți ani înainte și se va termina înainte de a începe. Acum boilor moldoveni, care așteptați ca Plahotniuc să vă ducă în Uniunea Europeană ați înțeles unde vă duce oligarhul? În jungla hoției și a autocrației în care Plahotniuc vă va „freca” după placul său!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri