-0 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Alexandru Slusari, la un an de la anunţul lui Filip privind restructurarea Guvernului: „Am fost minţiţi din nou de această guvernare”

Must read

Comentarii recente

vadim slusariLa un an după anunţul privind restructurarea Guvernului făcut de premierul Pavel Filip, nu a fost implementată nicio reformă. Această guvernare a minţit din nou, iar reforme în timpul apropiat nici nu vor fi iniţiate. Opiniile au fost exprimate de vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Raportul după 100 de zile de activitate a fost prezentat în aprilie 2016. Prim-ministru nocturn promitea că o treime din ministere şi agenţii vor fi lichidate. Că va fi cea mai profundă reformă a administraţiei publice centrale care s-a făcut vreodată. Termenul limită a fost numit septembrie 2016. A trecut un an. Unde este reforma? Unde este publicat măcar proiectul concret a reformării Guvernului şi altor organe de administraţie publică centrală? Toată lumea se ocupă cu zvonistica despre această reformă, ceea ce este foarte specific pentru un stat autoritar”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

„Se zvoneşte tot mai insistent că în ţară agrară va fi lichidat ministerul Agriculturii, deşi agricultorii aşteaptă fortificarea acestei instituţii importante. Ieri, din ceea ce a vorbit Pavel Filip, eu nu am înţeles nimic despre termenele implementării reformei respective. Premierul a bâlbâit precum că este nevoie de sincronizat reformarea administraţiei centrale cu schimbări la nivelul local”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

De asemenea, Alexandru Slusari a spus că „din nou am fost minţiţi de această guvernare, care nu va atinge niciodată cu reformele autentice sectoarele sensibile pentru funcţionarea statului capturat. Aştept reacţia FMI, care a condiţionat alocarea următoarei tranşe pentru Republica Moldova cu realizarea reformei administraţiei publice centrale”.

Precizăm că după primele o sută de zile de activitate, Filip a anunţat că va fi demarat un proces de restructurare a Guvernului, în cadrul căruia o treime din ministere şi agenţii vor fi lichidate.

„O reformă profundă o vom începe chiar de la noi, în Guvernul în care activăm. Vom demara un amplu proces de restructurare. O treime din ministere şi agenţii vor fi lichidate. Va fi cea mai profundă reformă a administraţiei publice centrale care s-a făcut vreodată. Domeniile de care răspund ministerele lichidate vor trece în responsabilitatea celor rămase. În perioada următoare vom definitiva planul de restructurare, după ce vom finaliza discuţiile cu majoritatea parlamentară. Va fi un proces de durată, elaborat pe etape”, a declarat atunci Filip.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri