30 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

Alexandru Slusari, despre referendumul eşuat, iniţiat de PSRM: „Locuitorii capitalei nu au vrut să legifereze jocurile murdare ale tandemului Plahotniuc-Dodon”

Must read

Eşecul referendumului iniţiat de socialişti demonstrează că locuitorii capitalei sunt bine informaţi şi nu au vrut să legifereze jocurile murdare ale tandemului Plahotniuc-Dodon cu împărţirea ambasadorilor, a judecătorilor, conducerii Moldovagaz, circumscripţiilor, dar şi a Chişinăului. Este declaraţia vicepreşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Nu a fost un boicot în favoarea lui Chirtoacă, ci un protest împotriva târgurilor obscure oligarhico-socialiste cu aplicarea justiţiei selective”, a menţionat Alexandru Slusari.

Potrivit vicepreşedintelui DA, contrar unor sondaje măsluite la GBC, se constată o prăbuşire a socialiştilor.

„La alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016 în mun. Chişinău doar pentru Igor Dodon au votat peste 158 mii de alegători. Azi la referendum au venit puţin peste 110 mii de alegători, care reprezintă în afară de PSRM şi alte formaţiuni politice, preponderent cele de stânga. Deci, timp de un an concubinajul aproape deschis a lui Igor Nicolaevici cu Vladimir Gheorghevici a micşorat numărul de susţinători ai PSRM din capitala cu aproximativ o treime”, a spus Alexandru Slusari.

În această situaţie, Dorin Chirtoacă ar trebui să-şi dea demisia, pentru a da peste cap planurile lui Plahotniuc de a controla primăria în următorii ani.

„Dorin Chirtoacă este pe foarte mult timp (probabil până la 2019) înlăturat de la administrarea municipiului şi împreună cu Mihai Ghimpu poartă o vină imensă pentru situaţia dificilă în care a nimerit acum Chişinăul şi electoratul democratic. Totodată, votarea de azi denotă clar că dacă edilul suspendat ar înţelege corect mesajul majorităţii cetăţenilor din capitală şi ar demisiona săptămâna viitoare, atunci vor fi date peste cap toate calcule lui Plahotniuc privind desfăşurarea controlului asupra primăriei şi sunt şanse foarte bune că, în primăvară, municipiul va alege un primar gospodar cu viziuni proeuropene, care va reprezenta o nouă clasă politică, care nu are nimic comun nici cu Plahotniuc, nici cu Dodon”, a mai spus Alexandru Slusari.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. PLAHOTNIUCIKA SILVIA RADU

    Plahotniuk și-a pus peste tot oameni supuși lui. La prima vedere puteau să pară inofensivi, asemenea pisicii ăstea gâtuite Silviei Radu la primărie. Dar când le-a venit timpul potrivit Plahotniuk ia folosit, asemenea tulucilor cu care a schimbat sistemul electoral. Cu părere de rău mulți dintre moldovenii noștri amețiți, aroganți și inculți nu vor fi în stare degrabă să înțeleagă ce sistem electoral le-a pus uzurpatorul Plahotniuk. Așa-i și cu plahotniucika Silvia Radu. Asta acum ea pare simplu manager și inofensivă, însă când uzurpatorul Plahotniuk îi va cere vreo potlogărie pentru interesele sale de afaceri sau politice, plahotniucika Silvia Radu va raporta “Este șefu!”. Pe cât de credincioasă plahotniucika Silvia Radu ia fost lui Union Fenosa, ignorând interesele poporului Republicii Moldova, pe atât de credincioasă îi va fi și lui Plahotniuk, ignorând interesele chișinăuienilor. Gândind logic și cunoscând apucăturile de uzurpator ale lui Plahotniuk este clar că se va stărui s-o promoveze în fel și chip la primărie, folosind toată puterea de a promova minciuni a televiziunilor sale. Pot de pe acum să “felicit” chișinăuienii cu viitorul candidat plahotniucist la funcția de primar general al capitalei Silvia Radu. Dacă vom avea sau nu o plahotniucikă primar general al capitalei, asta vor hotărâ chișinăuienii la următoarele alegeri municipale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri