35.3 C
Chișinău
joi, 30 iunie, 2022

„7 aprilie 2009”, comemorat la Paris; „Ne alăturăm protestelor de la Chişinău”

Must read

Comentarii recente

protest parisVictimele evenimentelor tragice din aprilie 2009 au fost comemorate şi în capitala franceză. Mai mulţi cetăţeni moldoveni s-au adunat în cadrul unui protest în faţa ambasadei Republicii Moldova din Paris.

„Cine o să răspundă? Unde-s torţionarii? Când va fi dreptate?”, „Fără Dreptate nu există Libertate!”, „Nu v-am votat să vă împărţiţi Moldova!”, „Jos mafia Plahotniuc!”, „Ţineţi-vă promisiunile pro-europene”, sunt inscripţiile de pe pancartele manifestanţilor.

Manifestanţii au reamintit că în acele zile peste 600 de tineri au fost maltrataţi şi torturaţi în străzi şi comisariate, iar unii dintre ei au decedat.

Dacă până în 2014 niciuna din persoanele implicate în acele crime (poliţişti, procurori, judecători, miniştri, şeful statului) nu a fost condamnată definitiv, în 2014-2015 guvernanţii aşa-zişi pro-europeni au venit cu găselniţa „condamnat, dar dispărut din sala de judecată”, susţin aceştia.

Oamenii care au ieşit la miting spun că se alătură protestatarilor de la Chişinău şi au criticat cenzura de la unele posturi de televiziuni, inclusiv de la cea publică.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri