Blocul ACUM invită deputații necontrolați de regimul oligarhic la discuții în Parlament pe 2 aprilie; Singura condiție pusă

Blocul ACUM a lansat o invitație către deputații care nu sunt controlați de regimul olgarhic la discuții transparente, publice, mâine, 2 aprilie 2019, la Parlament. „Tmpul obscurității a trecut. Aceste discuții pot avea loc doar într-un mod transparent, cu prezența presei”, au precizat liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Constatăm, cu regret, că procesul de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului este tergiversat în mod artificial și, prin urmare, este blocată discutarea și adoptarea pachetului de legi antioligarhice, înregistrat de către blocul ACUM la Secretariatul Parlamentului. Anunțarea deliberată de către președintele ședinței de constituire a Parlamentului a unei pauze pentru o perioadă nedeterminată, urmată de inițierea de către Igor Dodon a întâlnirii „tripartide” anunțate pentru 2 aprilie, creează incertitudini și lasă loc de interpretări”, a declarat Andrei Năstase.

Blocul ACUM atenționează că acest lucru se produce pe fundalul agravării situației social-economice din țară și a iminentei creșteri a tarifelor la energie și gaze naturale, fenomen care va declanșa inevitabil scumpiri în lanț a produselor și serviciilor, sărăcindu-i și mai mult pe cetățeni.

„Totodată, lipsa finanțării externe a RM în condiții avantajoase (granturi și credite preferențiațe) generează îndatorarea statului de la băncile locale la dobânzi mult mai mari, ceea ce plasează o bombă cu ceas la temelia economiei”, se spune în declarația blocului politic ACUM Platforma DA și PAS.

Totodată, deputații ACUM au reiterat că nu vor participa la niciun fel de „consultări” cu actuala conducere a PD, „deoarece acest clan se face responsabil de capturarea statului, de izolarea externă a țării și de subminarea economiei prin acapararea dubioasă a celor mai importante active economice (Aeroport, AirMoldova, Tutun CTC, Gările Auto etc), de sărăcirea și alungarea oamenilor din țară”.

„Blocul ACUM reiterează faptul că dezoligarhizarea instituțiilor statului este condiția primordială pentru restabilirea funcționalității acestuia și întoarcerea încrederii cetățenilor în Republica Moldova. În acest sens, discutarea și adoptarea în regim de urgență a pachetului de inițiative legislative antioligarhice sunt prioritare pentru actualul Legislativ. Blocul ACUM insistă în continuare pe discuții constructive în vederea îmbunătățirii, adoptării și implementării pachetului antioligarhic. În acest context, invităm deputații, care nu sunt controlați de regimul oligarhic, la discuții transparente pe data de 2 aprilie 2019, ora 10.00, bir. 114, Parlamentul Republicii Moldova”, punctează declarația blocului ACUM.

Sursa:jurnal.md

(15 accesari)

Articole similare

Opinii

Dima Kaneșno

Eveniment

Cum au votat cetățenii RM la europarlamentare: PNL a luat cele mai multe voturi, PSD – rezultate modeste

Politic

Năstase, despre rezultatele alegerilor europarlamentare: O victorie pe care niciun dictator sinistru n-o poate anula

Politic

ANDREI NĂSTASE, ALĂTURI DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI LA CEL MAI MARE MITING AL PNL ROMÂNIA: LUPTA PENTRU DEMOCRAȚIE TREBUIE SĂ REPREZINTE PRINCIPALUL PROIECT COMUN AL NOSTRU

Justiție

Năstase: Plahotniuc se teme de anchete internaționale. Mă voi adresa și în Marea Britanie

Eveniment

Năstase, la Viena: A cerut organelor austriece și europene să demareze anchete privind frauda bancară și spălările de bani

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *