-5.6 C
Chișinău
marți, 25 ianuarie, 2022

Ziua Națională a Culturii în R. Moldova: Lansarea Calendarului Național 2022 și a volumului „Opera Omnia. I.L.Caragiale”

Must read

Comentarii recente

Ministerul Culturii, Biblioteca Națională, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, organizează, la 14 ianuarie 2022, mai multe evenimente pentru a marca Ziua Națională a Culturii în Republica Moldova.

Programul cultural va începe la ora 11:00, în Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central al Bibliotecii Naționale, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”) cu respectarea tuturor măsurilor legale și a recomandărilor făcute de autorități, pentru prevenirea și reducerea răspândirii pandemiei de COVID-19.

În program:

1. Lansarea Calendarului Național 2022. Conceput ca un anuar enciclopedic, lucrarea cuprinde note biobibliografice despre cele mai de seamă personalități din domeniile științei, culturii și artei din țară și de peste hotare.

Această publicație este destinată tuturor celor care se interesează de marele personalități și evenimente din istoria poporului român, precum și de marele figuri din întreaga lume, care au marcat prin opera și faptele lor destinul și activitatea timp de secole a popoarelor lumii.

Prezintă: Elena Pintilei, director general al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova; acad. Andrei Eșanu, Elena Balinschi, șef secție Cercetări bibliografice, BNRM.PUBLICITATE

2. Lansare de carte „Opera Omnia. I.L.Caragiale” – ediția a II-a, 2 vol., editura Vasiliana din Iași, 2021.

Prezintă prof. univ. Catalin Bordeianu, director adjunct al ICR Chișinău, îngrijitorul ediției.

3. Inaugurarea expoziției „Ion Luca Caragiale – „…un om cât o lume”. 170 de ani de la naștere. Expoziția propune o incursiune în documentele ce reflectă actualitatea și vitalitatea operei marelui clasic și cuprinde circa 250 de documente din colecțiile BNRM (versuri, proză, dramaturgie, cărți pentru copii, semnate de către I.L. Caragiale și editate în diferite timpuri, inclusiv în alte limbi; amintiri ale contemporanilor protagonistului, dicționare, enciclopedii, albume, afișe ș.a.) .

În recital:

Ilie Văluță, compozitor, interpret, Om Emerit din Republica Moldova; elevii Școlii de Muzică „Eugen Doga” din or. Chișinău.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri