24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Ziua 102 de război// Ucraina susține că are controlul a jumătate din orașul-cheie Severodonețk

Must read

Comentarii recente

Ucraina a dat asigurări duminica aceasta că armata sa controlează „jumătate” din Severodoneţk, un oraş-cheie din estul teritoriului său şi actual epicentru al unor lupte înverşunate în vastul bazin carbonifer Donbas, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, a spus însă că se aşteaptă la un contraatac major din partea trupelor ruse în zilele următoare. „Forţele noastre armate au eliberat jumătate” din Severodoneţk de trupele ruse care se aflau acolo, a declarat el într-un interviu difuzat pe reţelele sociale. „Jumătate din oraş este sub controlul apărătorilor noştri”, a adăugat guvernatorul.

Acest centru industrial este cea mai mare aglomeraţie urbană aflată încă în mâinile ucrainenilor în regiunea Lugansk, unde soldaţii ruşi au avansat pas cu pas în ultimele săptămâni după ce s-au retras ori au fost alungaţi din alte părţi ale Ucrainei, în special din vecinătatea capitalei Kiev.

După ce au fost iniţial respinşi de ofensiva rusă asupra Severodoneţk, ucrainenii au eliberat treptat terenul acolo.

Opt ruşi au fost luaţi prizonieri, susține Serhii Gaidai, potrivit căruia militarii ruşi au primit ordinul de a cuceri acest oraş până la 10 iunie. „Ne aşteptăm ca în viitorul apropiat ei să arunce toate rezervele – în oameni şi materiale – la care au acces acum pentru a îndeplini aceste două sarcini”, a declarat guvernatorul.

„În următoarele cinci zile, va fi o creştere puternică a numărului de bombardamente ale artileriei grele” din partea ruşilor, a subliniat Serhii Gaidai.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri