3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Zilele Europene ale Patrimoniului vor culmina cu inaugurarea celei de-a șaptea ediții a Bienalei Internaționale de Pictură

Must read

Comentarii recente

În acest an Zilele Europene ale Patrimoniului vor fi marcate în perioada 22-30 septembrie. Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii al Republcii Moldova.

Evenimentul va începe cu inaugurarea blocului B (sediul Dadiani) al Muzeului Național de Artă al Moldovei: după o perioadă de restaurare, muzeul și-a extins considerabil suprafețele expoziționale, a fost înzestrat cu un lift și platforme de acces în expoziții pentru persoanele cu dezabilități locomotorii.

Festivitatea de inaugurare va include vernisajul expozițiilor de pictură, sculptură și artă decorativă națională și universală, valorificând în acest mod cele mai reprezentative opere din colecția muzeului.

Punctul culminant al evenimentului de lansare al Zilelor Europene ale Patrimoniului 2021 va constitui inaugurarea celei de-a șaptea ediții a Bienalei Internaționale de Pictură, aceasta fiind una dintre cele mai importante manifestări artistice expoziţionale din Republica Moldova.

Ediția actuală prezintă lucrări ale plasticienilor din 39 de țări, iar expoziţia se impune în sistemul internaţional al picturii contemporane ca una dintre manifestările culturale de anvergură, reuşind să atragă de la ediţie la ediţie un număr tot mai larg de artişti de valoare de pe întreg mapamondul, astfel devenind un mijloc de comunicare internaţională.

Festivitatea va fi însoțită de un recital al formației TRIGON.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri