14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Zelenski i-a cerut ajutorul lui Guterres pentru a salva răniții blocați la Azovstal: Vieţile oamenilor care rămân acolo sunt în pericol!

Must read

Comentarii recente

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a cerut, miercuri, secretarului general al ONU, Antonio Guterres, să ajute la salvarea răniților și oamenilor blocați la oțelăria Azovstal, asediată și bombardată constant de invadatorii ruși.

„Vieţile oamenilor care rămân acolo sunt în pericol (…) Vă cerem ajutorul pentru a-i salva”, i-a transmis Zelenski lui Guterres în cursul unei discuţii telefonice, conform Agerpres.

ONU a participat deja, duminică, la organizarea evacuării a peste o sută de civili retraşi în Azovstal împreună cu militarii ucraineni care apără acest ultim punct de rezistenţă din portul strategic, controlat aproape în întregime de forţele ruse. Chiar și după evacuarea de duminică, sute de soldați și civili, printre care și copii, rămân blocați în galeriile subterane ale Azovstal.

Rusia, la rândul ei, a anunţat, miercuri seară, că forţele sale vor înceta focul asupra oţelăriei şi vor deschide un coridor umanitar timp de trei zile de joi pentru a evacua civili.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut nicio referire la militari, în timp ce, potrivit apărătorilor oraşului Mariupol, la faţa locului sunt câteva sute de soldaţi răniţi.

Primarul exilat al Mariupolului, Vadim Boicenko, a făcut referire la „lupte violente” la Azovstal, miercuri. Potrivit lui Boicenko, „artilerie grea, tancuri şi aviaţie” sunt implicate în această ofensivă rusă, precum şi „nave care s-au apropiat” de coastă. Trupele ruse încearcă să îi „distrugă” pe soldaţii ucraineni baricadaţi în Azovstal, a anunţat armata ucraineană, seara.

„Cu sprijinul aviaţiei, inamicul şi-a reînnoit ofensiva pentru a prelua controlul asupra oţelăriei. Fără succes”, a afirmat statul-major al armatei pe Telegram.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri