12.2 C
Chișinău
duminică, 26 martie, 2023

Zelenski cere o blocadă financiară totală împotriva Rusiei

Must read

Comentarii recente

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski le cere occidentalilor o blocadă financiară totală împotriva Rusiei și oprirea importurilor de petrol rusesc. El a mulțumit pentru noul pachet de sancțiuni, care sunt dure, dar nu suficiente. Dacă Vestul nu va reuși nici de această dată să prevină viitoare masacre, va fi o greșeală istorică, a spus președintele ucrainean într-un nou mesaj difuzat la miezul nopții. El a mai spus că Rusia ar putea înțelege că are practic undă verde să meargă înainte cu invazia. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Noile investiții în Rusia sunt blocate, sunt aplicate restricții împotriva mai multor bănci mari din Rusia, sunt adăugate sancțiuni personale, precum și alte restricții. Acest pachet arată spectaculos. Dar nu este suficient.

Unii politicieni încă nu pot decide cum să limiteze fluxul de dolari și euro către Rusia din comerțul cu petrol, pentru a nu-și pune în pericol propriile economii.

Embargoul asupra livrărilor de petrol rusești va fi aplicat oricum. Va fi găsită o formulă. Singura întrebare este câți ucraineni va avea timp să ucidă armata rusă, astfel încât voi, unii politicieni – și vă cunoaștem – să puteți împrumuta de undeva puțină hotărâre.

Dacă nu există un pachet cu adevărat dureros de sancțiuni împotriva Rusiei, dacă nu vom fi aprovizionați cu armele de care avem cu adevărat nevoie și pe care le-am solicitat de multe ori, Rusia va considera asta drept o permisiune. Permisiunea de a merge mai departe. Permisiunea de a ataca. Permisiunea de a începe un nou val sângeros în Donbas.

Încă este posibil să preveniți asta. Vestul poate să o facă.

Așa cum s-ar fi putut aplica și anul trecut sancțiuni preventive pentru a împiedica această invazie. Dacă greșeala va fi repetată, dacă nu va exista nicio acțiune preventivă, va fi o greșeală istorică pentru întreaga lume occidentală.”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri