14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Zelenski acuză Rusia că a tras intenționat în centrala nucleară: „Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleară”

Must read

Comentarii recente

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că a tras în mod intenționat în centrala nucleară de la Zaporijjia și a îndemnat liderii europeni să „se trezească acum” și să oprească forțele ruse „înainte ca acest lucru să devină un dezastru nuclear.”

Volodimir Zelenski a acuzat Moscova că recurge la „teroarea nucleară” şi că doreşte să repete dezastrul de la Cernobîl, după bombardarea centralei nucleară de la Zaporijie, care are şase reactoare şi este cea mai mare din Europa.

„Avertizăm pe toată lumea că nicio altă ţară cu excepţia Rusiei nu a tras vreodată asupra centralelor nucleare. Este prima dată în istoria noastră, prima dată în istoria omenirii. Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleară”, a susţinut Volodimir Zelenski într-o înregistrare video difuzată de preşedinţia ucraineană.

„Ucraina are 15 reactoare nucleare. Dacă este o explozie, se termină tot. Sfârşitul Europei. Este evacuarea Europei”, a continuat el.

„Numai o acţiune europeană imediată poate opri trupele ruse. Trebuie să împiedicăm Europa să moară în urma unui dezastru nuclear”, a adăugat preşedintele ucrainean.

„Sute de mii de oameni au suferit consecinţe (după Cernobîl), zeci de mii au fost evacuaţi. Rusia vrea să repete asta şi deja repetă asta”, a afirmat Zelenski.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri