7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

„Vrem ţara înapoi!” Zeci de mii de oameni din întreaga republică au protestat duminică la Chişinău

Must read

Comentarii recente

7 iunie marsZeci de mii de oameni au venit duminică în centrul capitalei pentru a protesta faţă de acţiunile guvernării. Mitingul organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” a reunit manifestanţi din toate colţurile republicii. Mulţimea a scandat „Noi suntem poporul”, „Hoţii la puşcărie”, „Vrem ţara înapoi!”

7 iunie multimeÎn timp ce zeci de mii de oameni scandau lozinci antiguvernamentale în scuarul catedralei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale Partidul Liberal făcea campanie electorală şi îndemna mulţimea să-l voteze pe Dorin Chirtoacă la alegerile locale, duminica viitoare. Protestatarii i-au huiduit minute în şir pe liberalii care deși au promis că vor elibera PMAN la orele 12, ulterior, la insistența oligarhului Plahotniuc, nu s-au ținut de cuvînt.

7 iunie dolganiucTimp de două ore, rând pe rând au urcat pe scenă mai mulţi membri ai Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, veterani de război, artişti, fermieri, pensionari, reprezentanți ai structurilor de forță, dar şi alte persoane notorii din viaţa publică, pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de abuzurile comise de guvernanţi. Aceştia au înaintat o nouă listă de revendicări autorităţilor şi le-au dat un termen-limită pentru a le îndeplini – 27 august. 7 iunie gamurariTot atunci a fost constituit Comitetul pentru organizarea și desfășurarea Marii Adunări Naționale a Demnității și Adevărului din 27 august 2015. Sătui de mimarea unui stat democratic, participanţii la acţiune au cerut demisia celor responsabili de jaful secolului, precum şi ridicarea imunităţii pentru deputaţi şi magistraţi.

7 iunie revoltaOrganizatorii estimează prezenţa la 50-60 de mii.

Amintim că acesta a fost cel de-al treilea protest organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”. Următoarea acţiune a Platformei va avea loc pe 27 august, atunci când va fi organizată o Mare Adunare Naţională în PMAN.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri