6.6 C
Chișinău
miercuri, septembrie 22, 2021

Vorbim limba română. Zice Curtea Constituțională.

Must read

Comentarii recente

declaratia-de-independenta-a-republicii-moldova-a-fost-predata-pentru-pastrare-trezoreriei-bancii-nationaleCurtea Constituțională s-a pronunțat astăzi în cazul sesizării liberalilor și liberal-reformatorilor. „Limba română” este denumirea corectă a limbii de stat. Sintagma „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine”, din articolul 13 al Constituției Republicii Moldova, urmează să fie înlocuită cu expresia „limba română”.

„Declarația de Independență este textul primar. În cazul în care există divergențe, textul primar prevalează”, a declarat președintele CC, Alexandru Tănase. „A fost făcută o dreptate limbii române”, a declarat Ana Guțu, unul dintre autorii sesizării.

„Parlamentul este obligat în timp util să schimbe Constituția, în caz contrar, ne vom adresa Curții să explice clar că este o obligație, nu o recomandare”, a spus și liberalul Valeriu Munteanu.

Potrivit autorilor sesizării, în Declarația de Independență este indicată limba română și de acest document trebuia să se ţină cont atunci când a fost adoptată Constituţia.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri