-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Vom semna un acord de 3,8 milioane de dolari cu IFC pentru proiectul „Reforma climatului investițional în Republica Moldova”

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova urmează să semneze cu Corporația Financiară Internațională (IFC), parte a grupului Băncii Mondiale (BM), un acord de cooperare, în valoare de 3,8 milioane de dolari, pentru realizarea proiectului „Reforma climatului investițional în Republica Moldova” (faza II).

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat miercuri, 3 noiembrie, raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, proiectul are menirea de a spori competitivitatea sectorului privat în ceea ce privește exportul produselor de origine animală, inclusiv carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate, pe piața Uniunii Europene. De asemenea, proiectul urmărește consolidarea capacităților de export ale sectorului horticol.

Din valoarea totală a proiectului, IFC va contribui cu 2,8 milioane de dolari. Guvernul Republicii Moldova va contribui cu un milion de dolari prin finanțarea instituțiilor statului, inclusiv plăți pentru bunurile și serviciile necesare pentru implementarea proiectului.

Totodată, proiectul nu prevede contribuții directe din contul bugetului de stat.

Perioada de acțiune a acordului este de până la 30 iunie 2023.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri