3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Vom fi mai bogați cu… două noi posturi TV. Despre ce televiziuni este vorba?

Must read

Comentarii recente

Consiliul Audiovizualului a eliberat, pe 23 septembrie, două licenţe de emisie pentru posturile de televiziune „3,14 TV” și „Special TV”, ale căror servicii de programe urmează a fi difuzate prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară, pentru o perioadă de 9 ani, relatează mold-street.com

Postul 3,14 TV va fi condus de jurnalista NTV Moldova, Elena Lewicka-Pahomova, și are ca proprietar firma Constanta Media SRL, fondată la finele lunii iulie de Asociația Obștească Media Content.

Un proiect serios

„Cred că numele meu este suficient, pentru a demonstra seriozitatea proiectului”, a spus jurnalista, precizând că alte persoane vor anunța personal, public, despre faptul că fac parte din echipă, dacă vor dori.

Pahomova a precizat că redacția va veni cu „o altă abordare” și o să trateze mai profund subiectele discutate.

„Vrem să aducem alți oameni pe ecrane, oameni profesioniști și experți din diferite domenii: economie, politologie, cultură”. Jurnalista a spus că furnizorul de servicii media va avea produs autohton, în proporție de 80% în limba română, și „aproape toate” emisiunile vor fi de autor, potrivit Media-Azi.

Elena Lewicka-Pahomova este jurnalistă și prezentatoare tv. În prezent, ea prezintă o emisiune la NTV, un post de televiziune ce face parte din holdingul media „Exclusiv Media”, care aparține deputatului socialist, Corneliu Furculiță.

Anterior, ea a activat la postul de televiziune NIT, controlat de comuniști, apoi – la ORT-Moldova și TV 7, în perioada când erau controlate de Chiril Lucinschi, apoi a fost director de programe la Publika TV. În anii 2013-2016, a activat la «Первый Приднестровский» (Primul în Transnistria) controlat de administrația de la Tiraspol, iar apoi a deținut funcția de producător general la RTR-Moldova.

De la dansuri şi creditare, la televiziune

Pentru al doilea post de televiziune, Special TV, cererea de eliberare a licenței de emisie a fost depusă de Best Way Media SRL, firmă fondată la finele lunii iulie de Anatolie Popovici.

El este la a doua tentativă de a obține licența. Prima cerere a fost examinată de Consiliul Audiovizualului pe 23 august, iar Popovici a susținut atunci că este vicepreședintele Asociației de Dans din Republica Moldova și are câteva idei de a face emisiuni tv cu mult sport, copii, tineret.

Potrivit lui, știrile prezentate nu vor fi în format obișnuit, ci într-unul inedit pentru Republica Moldova, „dezbătute, comentate cu tentă umoristică”. El, însă, nu a putut demonstra că va avea suficeinte programe audiovizuale locale. Aşa că, atunci, cererea a fost respinsă, pe motiv că nu întrunea condițiile regulamentare pentru un post de televiziune propriu-zis.

Pe 23 septembrie, peste o lună, chiar dacă Anatolie Popovici nu a demonstrat o schimbare radicală a grilei de emisie, Consiliul Audiovizualului a examinat cererea acestuia şi a decis eliberarea licenţei de emisie.

De notat că Anatolie Popovici deţine, din 2016, şi Organizaţia de Creditare Nebancară AZ Credit Lux SRL, care se ocupă cu acordarea de mici credite.

Potrivit datelor CNPF, firma avea la finele lunii iunie 2021 un capital de 4,81 milioane lei, 136 de beneficiari şi un volum de 6,73 milioane lei de credite acordate, fiind astfel pe locul 67 pe piaţă. Datele CNPF mai relevă că AZ Credit Lux SRL a înregistrat pierderi de circa 13.000 de lei. Pagina web a companiei însă nu era funcţională.

În prezent, în Republica Moldova sunt 62 de posturi de televiziune, majoritatea prin cablu.

mold-street.com

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri