-0 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

VLADIMIR VORONIN: Demiterea Guvernului înseamnă alegeri anticipate

Must read

Comentarii recente

Premierul Vlad Filat și-a încheiat raportul privind activitatea Guvernului. Deputații Mihai Ghimpu, Valeriu Saharneanu,  Sergiu vladimir-voroninSârbu și Igor Dodon au fost cei care i-au adresat întrebări. Filat a luat loc în sală, alături de membrii Cabinetului.  

Vladimir Voronin este primul care a rostit o declarație. Liderul PCRM spune că nu există niciun motiv de a păstra acest Guvern. Voronin spune că în acești trei ani nu s-a îndeplinit nicio promisiune a Executivului.

„PCRM declară deschis că solicitarea de a demite Guvernul este de a organiza alegeri anticipate. PCRM cheamă întreaga societate să se unească sub o singură dorință: alegeri anticipate”, a spus Voronin.

Liliana Palihovici, vicepreședintele Parlamentului și fruntașă a PLDM, a declarat: „Moldova se află astăzi într-un mare pericol. Cred că după 20 de ani de independență această țară are dreptul la politicieni maturi și să înțeleagă că ulciorul nu merge de mai multe ori la izvor”.

Palihovici a mai spus că această moțiune dă startul unui zbor frânt pentru Republica Moldova. Nu politicienii sunt cei care vor avea de suferit, ci agricultorii, care urmează să primească abni din fonduri europene, dar și reforma justiției.

„Sunteți gata să vă călcați în picioare promisiunile pe care le-ați făcut atunci când le-ați cerut votul?”, i-a întrebat deputata pe colegii săi.

Până acum PCRM, PD, deputații Mihai Godea, Sergiu Sârbu și cei din grupul socialiștilor au declarat că vor vota moțiunea de cenzură. În total, sunt 55 de voturi, număr necesar pentru demiterea Guvernului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri