12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Vladimir Socor: Problema „Plahotniuc” trebuie clarificată la nivelul structurilor de forță internaționale

Must read

Comentarii recente

socor 1Problema „Plahotniuc” trebuie clarificată la nivelul structurilor de forță internaționale. Este opinia analistului Vladimir Socor, exprimată în cadrul seminarului Rose-Roth care se desfășoară zilele acestea la Chișinău.

Potrivit lui, sistemul judecătoresc autohton și al structurilor de forță nu poate să rezolve problema legată de „influența omului de afaceri Vladimir Plahotniuc”, ci mai degrabă „face parte din problemă”, de aceea ar fi indicat să se implice specialiști la nivel internațional.
Potrivit analistului, până când situația legată de influența omului de afaceri Vladimir Plahotniuc nu va fi rezolvată, Moldova nu va putea să se dezvolte.

„Cel mai puternic om din țară, care este și cel mai bogat om din țară își promovează interesele, fără a fi tras la răspundere sau fără a avea răspundere politică oficială. Până când această situație nu va fi „clarificată”, în Moldova vor exista întotdeauna blocaje, stagnare și nemulțumire populară, care ar putea degenera în probleme sociale”, a declarat analistul.

Totodată, acesta a adăugat că lucrurile nu trebuiesc clarificate doar la nivel național. Asta pentru că „sistemul judecătoresc de aici nu numai că nu poate rezolva problema, ci este și o parte a problemei. Trebuie să fie rezolvat la nivel de structuri de forță internaționale”.

Despre reforme

Potrivit expertului, reformele nu pot avea succes având la bază sistemul actual de partide, deoarece forțează partidele să negocieze și să renegocieze puterea, concentrându-și puterea în luptele politice.
„Nu avem așa lideri în Moldova. Aici a fost o discuție despre schimbarea Constituției. Sistemul dat va fi mereu o „frână de mână” a reformelor”, a mai punctat analistul.

Sursa:agora.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri