18.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Vladimir Socor: “Partidul Democrat vrea să stoarcă avantaje din prezenţa sa la Guvern”

Must read

Comentarii recente

Vladimir-Socor„Pentru un guvern viabil ar fi necesar ca partidul domnilor Plahotniuc şi Lupu să renunţe la şantaj”. Declarația aparține analistului politic, Vladimir Socor,  într-un interviu pentru Europa Liberă.

În opinia lui, este imposibil de știut șansele creării unui nou cabinet de miniștri, întrucît avem de-a face cu interese interne, dar și internaționale. De exemplu, pentru Štefan Füle și Dirk Schuebel parafarea Acordului de la Vilnius și integrarea europeană sunt obiective politice, asta pentru că oficialilor le expiră în curînd mandatul.

Cât ține de interesele din interior: „Gruparea Filat-Leancă, echipa lor ministerială, au dus tot greul integrării europene, în timp ce Partidul Democrat şi gruparea liberală a domnului Ghimpu, pur şi simplu, au parazitat pe acest guvern, căutând la fiecare pas să îşi mărească propriile avantaje politice, materiale, financiare, hărţuind în permanenţă Partidul Liberal Democrat, care ducea lucrul integrării europene”, spune expertul european.

Socor mai adaugă: “Partidul domnilor Lupu şi Plahotniuc nu are o agendă europeană. Dânşii doresc să fie la guvernare cu orice preţ, pentru a exploata prezenţa la guvernare. Iar acum acest partid vede că Uniunea Europeană presează partidul domnilor Filat şi Leancă să ajungă la o înţelegere cât mai rapidă şi foloseşte aceste insistenţe europene drept pârghie de şantaj. Aş numi această negociere actuală o negociere între partidul integrării europene şi partidul şantajului”.

Mai mult decît atît, analistul politic specifică că prin șantaj se urmărește revenirea lui Marian Lupu în funcția de Președinte al Parlamentului, revenirea instituţiilor anticorupţie sub controlul lui Plahotniuc și nicidecum nu se urmărește integrarea europeană.

Menționăm că la ședința de mîine a Parlamentului este așteptat Iurie Leancă. Candidatul la funcția de premier va prezenta programul de guvernare și echipa guvernamentală. Deocamdată nu este cert dacă Parlamentul va acorda mâine votul de încredere Cabinetului lui Leancă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

3 COMENTARII

  1. În timp ce Săşuca Tănase, preşedintele Curţii Anticonstituţionale, raideristul nr.2, munceşte din gros, cot la cot şi zi cu zi, în sudoarea frunţii, sub conducerea proeminentului tîlhar de drumul mare, raideristul nr.1- Plahotniuc, tatăl acestuia, Constantin Tănase, şeful de la ziarul TIMPUL, zi de zi, tot în sudoarea frunţii, munceşte cu abnegaţie, în editarea articol, după articol, despre onestitate, cinste, onoare, dragoste faţă de ţăricuşoara noastră, care, cipurile are duşmani mulţi, care frînează buna dezvoltare a economiei şi ridicarea nivelului de trai a populaţiei. Superbă făţărnicie şi laşitate. Nu-i aşa?!

  2. Parerea mea este ca de fapt noi toti trebuie acum sa ii multumim partidului democrat pentru ca in sfirsit s-a ajuns la un compromis, deoarece in caz contrar ar fi fost alegeri anticipate care automat inseamna si punearea unui punct pe dialogul nostru european.

    Asa ca va rog nu o faceti pe-a desteptii pentru ca noi stim cine de fapt este initioatorul si cel care a provocat aceasta criza politica in RM, si tot stim cine impreuna cu comunistii a votat legi anticonstitutionale care ne-au compromis ca stat pe plan extern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri