18.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Vladimir Socor: „Marian Lupu rămâne întruchiparea politică a oligarhiei şi vitrina regelui neîncoronat Plahotniuc”

Must read

Comentarii recente

vladimir-socorMarian Lupu rămâne „candidatul oligarhiei prin excelenţă” şi nu este decât reprezentantul intereselor grupării lui Vladimir Plahotniuc. De cealaltă parte, pe frontul antioligarhic lucrurile evoluează foarte bine, ceea ce şi explică încercările lui Plahotniuc de a discredita candidatul comun prin aşa-zisul „sprijin” declarat. Sunt comentariile analistul politic de la Fundaţia Jamestown, Vladimir Socor.

„Lucrurile evoluează foarte bine din partea coaliţiei antioligarhice. Sper să văd mai multe apariţii în public, în comun, ale Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase. E necesar să ia ţara la pas, cum spuneau şi ei. Am văzut şi apariţia comună a Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase în satul Mândreşti, cred că a fost o apariţie extrem de reuşită”, a menţionat Socor, la Jurnal TV.

„Plahotniuc a dat a înţelege că o susţine pe Maia Sandu. Sunt convins că Maia Sandu e prima care respinge un asemenea „sprijin”. Plahotniuc e un om fără nicio funcţie legală în stat, e o persoană particulară nelegitimă, care conduce statul în mod conspirativ. Nu are niciun rol ca să sprijine un candidat sau altul. Maia Sandu este candidatul antioligarhic, iar orice aşa-zis „spriin” din partea lui Plahotniuc nu e decât un efort din partea lui Plahotniuc de a o discredita”, a declarat Vladimir Socor, la „Cabinetul din Umbră”.

Totodată, analistul de la Jamestown afirmă că Plahotniuc se comportă ca un „rege neîncoronat” şi încearcă din răsputeri să-şi construiască un soi de legitimitate prin apariţiile în presa străină.

„Ştie toată lumea, a observat de câteva săptămâni sau luni, că autorităţile au pregătit câţiva candidaţi-iepuraşi pentru a rupe câteva procente de la candidaţii legitimi. Marian Lupu rămâne candidatul oligarhiei prin excelenţă, el e întruchiparea politică a oligarhiei. Dacă Plahotniuc e cel care guvernează din umbră, Lupu e vitrina, faţada lui Plahotniuc. Dânsul nu este nimic altceva decât reprezentantul intereselor grupării lui Plahotniuc. Plahotniuc se consideră stăpânul ţării, vedem asta din apariţiile sale. Se comportă ca un rege neîncoronat. Plahotniuc, neavând legitimitate internă, încearcă să-şi construiască o legitimitate internaţională”, a mai comentat analistul, referindu-se la tendinţa crescândă a lui Plahotniuc de a apărea în publicaţii străine.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri