-0.6 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Vladimir Andronachi, soţia sa şi juristul familiei puși sub învinuire; procurorii: cei trei au comis escrocherie și spălare de bani

Must read

Comentarii recente

Fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi, soţia acestuia, precum şi juristul de încredere al familiei au fost puşi oficial sub învinuire de procurori.

Procuratura Anticorupţie a reţinut în acţiunile celor trei comiterea escrocheriei şi spălării de bani, ambele săvârşite în proporţii deosebit de mari şi în interesul unui grup criminal organizat, potrivit unui comunicat al instituției, scrie Mold-street.com.

Precizăm că la 23 septembrie, Procuratura Anticorupţie, de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, au efectuat mai multe percheziţii într-un episod vizând dosarul ”frauda bancară”.

În speţă, procurorii au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiţii efectuate la respectiva instituţie financiar-bancară.

Potrivit probatoriului, acţiunile infracţionale ale celor trei au culminat la etapa finală a Fraudei Bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014. 

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum şi alte obiecte relevante pentru anchetă. Concomitent, Procuratura Anticorupţie a aplicat sechestru pe bunurile persoanelor vizate.

La demersul procurorilor, magistraţii au eliberat pe numele fostului deputat un mandat de arestare în contumacie, cu anunţarea lui în căutare internaţională. Soţia şi juristul acestuia sunt cercetaţi în libertate, având interdicţia de părăsire a ţării.

Acţiunile de urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa despre evoluţiile acestora.

Potrivit RISE Moldova, Andronachi face parte din cercul oamenilor de încredere ai oligarhului Vladimir Plahotniuc, de care e și legată intrarea lui în politică.

Ar deţine mai multe afaceri prin interpuşi în domeniul asigurărilor, imobiliarelor, energiei electrice etc. Două firme offshore au fost descoperite de Rise Moldova chiar în ajunul expirării mandatului de deputat în iulie 2021.

mold-street.com

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri