VPDupă ce ieri ministrul Dorin Recean a confirmat că prim-vicepreședintele Parlamentului este în vizorul Interpolului, astăzi Vlad Plahotniuc a distribuit tuturor deputaților un răspuns al Interpolului care, potrivit lui, confirmă că nu este căutare internațională.

Plahotniuc spune că a primit răspunsul Biroului Interpol de la Lyon încă în ianuarie, dar nu l-a prezentat pentru că știa că se vor mai aduce alte acuzații. Democratul îi cere ministrului de interne să dezmintă afirmațiile sale, în caz contrar, acesta îl va da în judecată pentru calomnie.

Amintim că ieri, Dorin Recean a declarat că Departamentul Securitate internă s-a autosesizat după ce documentul care atestă interesul Interpolului italian pentru Vlad Plahotniuc  a fost făcut public. Ministrul a declarat că din document lipsesc mai multe pagini, dar MAI a recuperat șase dintre cele lipsă în care Interpolul italian descrie legătura dintre Vlad Plahotniuc şi gruparea criminală Solntsevskaya din Rusia, o grupare criminală extrem de feroce şi de temut, aflată în topul zece al celor mai influente grupuri de crimă organizată din lume.

(273 accesari)