30 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

Vlad Plahotniuc, din nou în vizorul Interpol? Ce indicații i-ar fi dat lui Iaralov

Must read

Plaha si iaralovControversatul vicepreședinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, s-ar afla din nou în vizorul Interpol, urmare a unor dosare penale în care este vizat și care ar fi fost deschise peste hotare, susține primarul mun. Bălți, Renato Usatîi.

Potrivit acestuia, după dezvăluirile făcute de Mihail Gofman, Plahotniuc i-ar fi dat indicații și lui Serghei Iaralov să plece din R. Moldova în SUA, acolo unde îi este familia, pentru ca să nu fie urmărit de presă.

„Din câte știu eu, încă nu s-a întors din SUA”, a precizat Usatîi, care pretinde că îl cunoaște de 14 ani pe Serghei Iaralov.

„Este unul din creierii de bază ai lui Plahotniuc, care i-a rămas ca moștenire de la Voronin. Fostul președinte îl vedea aproape zilnic. El a desenat mai multe scheme, nu doar ilegale”, a mai dezvăluit primarul de Bălți despre cel care este prezentat acum drept coordonatorul furtului miliardului.

Revenind la Plahotniuc, Usatîi a declarat că acesta pregătește un plan diabolic pentru sfârșitul lunii octombrie și i-ar fi propus 1,5 milioane de dolari pentru ca să plece din republică în perioada septembrie-noiembrie 2016.

„Am avut două întâlniri recente cu Vlad Plahotniuc, la GBC, pe 6 și 16 iunie. Mi-a propus 1,5 milioane de dolari ca să plec din țară pe trei luni. A spus că pregătește ceva pentru sfârșitul lunii octombrie de la care oamenii vor fi nevoiți să iasă în stradă. Am încercat să aflu ce exact pregătește, dar nu am reușit. Această toamnă va fi cea mai fierbinte dintre toate de la noi”, a mai spus Usatîi.

Sursa:ziarulnational.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri