1.6 C
Chișinău
miercuri, 7 decembrie, 2022

Virusul HIV poate fi distrus din celulele ADN

Must read

Comentarii recente

big-tiraspol-noi-oportunitati-pentru-bolnavii-de-hiv-sidaExperții danezi au aplicat o „strategie nouă” de tratare definitivă a virusului HIV. Testele de laborator s-au dovedit a fi eficiente, iar efectul este urmărit în prezent pe cîțiva oameni. Marele succes ar reprezenta prevenirea bolii SIDA.

Tehnica cercetătorilor face ca virusul HIV să iasă din „rezervoarele” celulelor ADN, aducîndu-l la suprafața celulelor. Cu ajutorul unui vaccin, bolnavul prinde imunitate și astfel virusul este distrus, scrie realitatea.net.

„Sunt aproape sigur că vom avea succes în tentativa noastră de a elibera HIV-ul din rezervoare. Provocarea constă în «convingerea» sistemului imunitar al pacienţilor să recunoască virusul şi să-l distrugă. Acest lucru depinde de puterea şi sensibilitatea fiecărui sistem imunitar”, a explicat doctorul Ole Søgaard de la Universitatea Aarhus.

În caz de întrerupere a tratamentului, „rezervoarele” de HIV redevin active și produc din nou virusul. Simptomele vor fi simțite în două săptămîni.

Testul clinic este aplicat pe 15 oameni. Dacă va fi eficient, tratamentul va fi încercat pe un număr mai mare de persoane, fără necesitatea folosirii unui tratament continuu de pînă acum.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri