13.2 C
Chișinău
miercuri, septembrie 29, 2021

Viitorul primar al Chișinăului, Andrei Năstase, în vizită oficială în Transilvania

Must read

Comentarii recente

Viitorul primar al Chișinăului, Andrei Năstase, și-a început campania de informare pentru Primăria Chişinău de la Cetatea de scaun a lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Orașul Suceava, declarat destinație europeană de excelență, cu o moștenire culturală și istorică incontestabilă și cu peste zece etnii conlocuitoare, aidoma Chișinăului, a fost ales drept punct de pornire al Președintelui Platformei DA.

Timp de două secole, Suceava a fost capitală a Moldovei și a continuat să se dezvolte armonios, păstrând totodată patrimoniul său valoros.

În cadrul vizitei sale, Andrei Năstase a apreciat înalt calitatea administrațiilor liberale (municipală și județeană) din Suceava și a luat cunoștință de bunele practici din domeniile turismului și culturii, infrastructurii și transportului, inclusiv a celui aerian low cost, modul eficient de accesare și administrare a fondurilor europene, inclusiv a celor destinate proiectelor transfrontaliere și a calificat drept extrem de oportune și utile discuțiile cu echipele manageriale ale dlui Ion Lungu, Primarul orașului din partea PNL, aflat la al treilea său mandat și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, un om deosebit prin tot ce este și face.

„Practicile acestea de administrare după un model modern, eficient, European vor fi  preluate și implementate de echipa mea de profesioniști și în Chișinău, întrucât ar fi benefice și cetățenilor Republicii Moldova” – a spus Andrei Năstase.

Totodată, fiind pe punctul de a începe un lucru fundamental, cum ar fi cursa pentru Primaria Chișinăului, Andrei Năstase a mers la Putna pentru binecuvantare. „Pentru că m-am avântat într-o luptă grea și am nevoie de puteri însutite, oaste dreaptă și credință neclinitită, mi-am propus să ajung la Putna, la o însemnată slujbă de seară lângă mormântul Marelui nostru Domnitor și pentru o binecuvântare a Parintelui Arhimandrit, Starețul Melchisedec Velnic, de la Mănăstirea Putna. Acum sunt și mai încrezător. Împreună vom izbuti. DA! Doamne Ajută!” ” – a spus Andrei Năstase, citându-l pe Ștefan cel Mare:  “Mai presus de tihna noastră stă datoria sfântă de a apăra ființa și neatârnarea țării noastre.” 

Andrei Năstase își va continua vizitele în cele mai bine administrate orașe din România. Astăzi Președintele Platformei DA va merge la Sibiu, Cluj, Oradea.

Sursa:upnews.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri