3 C
Chișinău
marți, 18 ianuarie, 2022

(VIDEO) Un copil de doar trei ani, „intermediar” între killerul Vitalie Proca şi Renato Usatîi. Autorii filmului „Asasin în lege *ERATĂ”, acuzaţi de fals

Must read

Comentarii recente

Intermediarul dintre killerul Vitalie Proca şi politicianul Renato Usatîi s-a dovedit a fi un copil de doar trei ani. Cel puţin asta au arătat autorii filmului „Asasin în lege *ERATĂ”, publicat la 11 septembrie pe un site şi comentat pe parcursul săptămânii de postul de televiziune Publika.

Astfel, potrivit autorilor filmului, în ianuarie 2013, Vitalie Proca ar fi venit la Chişinău, iar de aici, împreună cu cumnatul său David Davitean ar fi zburat la Moscova pentru ca acesta să discute cu Renato Usatîi despre asasinarea bancherului Gherman Gorbunţov. În realitate însă, acel David Davitean este fiul lui Vitalie Proca, născut în 2010, numit în cinstea unchiului său şi care poartă numele de familie a mamei sale.

„Şiretlicul” a fost scos la iveală de către președintele diasporei armenești în Moldova, Venera Gasparean, care este mama lui David Davitean, născut în 1986, şi care acum este cercetat penal, fiind în arest, pe un dosar pornit la comandă. Aceasta a acuzat în cadrul unei conferinţe de presă postul de televiziune Publika TV că răspândește informații false despre fiul său, David Davitean, și despre alți membri ai familiei sale prin intermediul fimului presupus „de investigaţie”, încercând să se creeze o legătură artificială între David Davitean și Renato Usatîi.

Potrivit ei, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV cu Cristian Tabără şi avându-l ca invitat pe fostul viceministru de interne Ghenadie Cosovan au fost analizate „detaliile filmului creat împotriva lui Renato Usatîi”, iar acolo au fost puse „materiale goale, bazate de minciuni, despre fiul meu David Davitean”. „Au pus numele luni, în imagini erau cadrele cu el în judecată, şi au spus că iată, în sfârşit, Procuratura, serviciile speciale, au solicitat informaţii Serviciului Vamal şi au stabilit că în 2013, Vitalie Proca a venit în luna ianuarie la Chişinău, l-a luat pe David Davitean la Moscova pentru ca el să se întâlnească cu Renato Usatîi. Dar v-aţi uitat în ce an s-a născut acest David Davitean? Aţi pus această listă în film. David Davitean, născut în 2010. Fiul lui Vitalie Proca. A venit şi şi-a luat fiul de doi ani”, a menţionat Venera Gasparean în cadrul conferinţei de presă.

Aceasta a menţionat că instituţiile statului care au oferit autorilor filmului informaţia privind deplasările lui Proca din 2013 trebuiau să cunoască acest detaliu. „Copiii lui poartă numele nostru. Iar pe fiul mijlociu îl cheamă David, în cinstea fiului meu David. Pe 17 ianuarie 2013, David Davitean a zburat cu tatăl său (n.r. Vitalie Proca) la Moscova şi acest material a fost pus. Oamenii au auzit numele, au văzut lista prezentată, dar nu s-au interesat cine e. Un copil de doi ani sau un bărbat de 30? Cei care au comandat asta au văzut acest detaliu, dar nu vi l-au spus. V-au indus în eroare. Nu zic că intenţionat, dar erau obligaţi să verifice”, s-a arătat indignată soacra lui Vitalie Proca.

Avocata Ludmila Bolocan a spus că imaginile demonstrate îl calomniază pe David Davitean, care din 18 octombrie 2016 este deținut în Penitenciarul 13, imputându-i-se infracțiuni deosebit de grave. „Începând cu 12 septembrie și continuând cu 14 septembrie, neîntrerupt la canalul Publika s-au difuzat aceste informații influențând puternic opinia publică, credem noi, și creând o imagine negativă despre David Davitean. Îi atenționăm pe cei investigatori care au realizat acest film să se documenteze suficient și să plaseze imagini veridice, nu informații intenționat mincinoase”, a spus avocata.

Un alt avocat al familiei, Alexandru Botnariuc, a menționat că prin acest film autorii au dezinformat societatea. El a îndemnat jurnaliștii să se informeze despre evoluția dosarului lui Proca, fără să-i implice pe David Davitean. Avocatul a mai cerut jurnaliștilor să ceară opinia tuturor părților.

Venera Gasparean a solicitat postului de Televiziune Publika TV să-și ceară scuze publice și să dezmintă informațiile difuzate.

Surssa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri