-10 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

VIDEO// Surse: Procurorul Victor Furtună, desemnat de CSP să-l investigheze pe procurorul general ar fi finul unui ex-procuror demis de Stoianoglo

Must read

Comentarii recente

Procurorul anticorupție Victor Furtuna, desemnat de CSP să investigheze ilegalitățile sesizate de deputatul PAS Lilian Carp cu referire la Alexandr Stoianoglo, ar fi finul unui ex-procuror care a scris cerere de demisie acum un an. Este vorba despre Dorin Compan care a activat în Procuratura Anticorupție sub șefia lui Viorel Morari și a exercitat o perioadă scurtă interimatul funcției de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS). O asemenea versiune a fost vehiculată în cadrul unei ediții de seară la Jurnal TV.

Potrivit informațiilor neoficiale, Victor Furtuna și Dorin Compan ar fi rude. Dorin Compan a scris cerere de demisie, având o carieră de peste 10 ani în sistem odată cu venirea lui Alexandr Stoianoglo la conducerea Procuraturii Generale.

Se mai zvonea că mai mulți procurori de la Procuratura Anticorupție și PCCOCS erau somați să plece. Unii dintre ei erau cercetați penal pentru abuz în serviciu și fals în acte. Pe atunci, Alexandr Stoianoglo a dezmințit că a sugerat unora să scrie cereri de demisie, cert este faptul că mai târziu a fost război deschis între el și Viorel Morari. Mai mult, în una din declarațiile sale, l-a calificat pe Compan „apropiat” al lui Morari.

Dorin Compan a fost procurorul care a gestionat o serie de dosare de rezonanță, precum cel al fostului ministru al Agriculturii Eduard Grama sau al ex-viceministrului Economiei Valeriu Triboi; mai nou – dosarul „Tomograf”.

Este de menționat că, aseară, Victor Furtuna a refuzat să comenteze/să nege/să afirme relația de rudenie.

După ce Dorin Compan a plecat, interimatul de șef la PCCOCS a fost preluat de Ion Caracuian. Ulterior, acesta a depus dosarul pentru funcția deplină și CSP a aprobat candidatura sa.

www.realitatea.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri