-0 C
Chișinău
miercuri, 30 noiembrie, 2022

(VIDEO) Scântei la CMC pe subiectul înfrățirii Chișinăului cu Suceava. Năstase către un consilier socialist: „Niște proletari trecători prin viață se opun înfrățirii celor două capitale, una istorică și una temporară a Moldovei”

Must read

Comentarii recente

Proiectul de decizie privind înfrățirea municipiului Chișinău cu orașul Suceava din România, propus de consilierii Platformei DA a trezit replici din partea consilierului socialist Alexandr Odințov, care a avut obiecții și a spus că nu crede în eficiența unor astfel de colaborări. În replică, președintele fracțiunii Platforma DA, Andrei Năstase i-a îndemnat pe toți consilierii să voteze proiectul iar pe „proletarii trecători prin viață” să nu compromită înfrățirea dintre cele două orașe.

„Înfrățirea de dragul înfrățirii nu este chiar atât de eficientă. La noi, la moldoveni invităm toată mahalaua la cumătrie, dar în realitate nu ajută decât câțiva cumetri,” a declarat consilierul PSRM.

„De drag de suceveni, de drag de locuitorii Chișinăului, nu voi veni cu nicio replică la adresa acestui domn care se pare că nici măcar nu înțelege limba română. Fac același îndemn către fiecare consilier în parte să dăm un vot unanim acestui proiect, este în interesul locuitorilor Chișinăului și a sucevenilor la care țin atât de mult că nu voi accepta ca niște proletari trecători prin această viață să intineze un lucru extraordinar pe care ne propunem să-l facem, să înfrățim cele două capitale, una istorică și una temporară a Moldovei,” a fost răspunsul președintelui fracțiunii Platforma DA din CMC, Andrei Năstase.

Precizăm că acordul cu privire la Înfrățirea între municipiul Suceava din România și municipiul Chișinău a fost aprobat. Deciza a fost adoptată în cadrului ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău.

Proiectul a fost susținut cu 40 de voturi.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri