23.7 C
Chișinău
duminică, 26 iunie, 2022

(VIDEO) Saakașvili: Moldova e condusă de un oligarh. Lucrurile nu sunt deloc așa cum par

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova este condusă de către un oligarh și nu de premieri, miniștri sau alți oficiali de stat, a declarat fostul președinte georgian și guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, în cadrul emisiunii Hard Talk de la BBC.

El a menționat că în trei state ex-sovietice declarate proeuropene lucrurile nu sunt chiar așa cum se văd în Occident.

„Toate aceste trei țări sunt interconectate. Ar fi o rușine pentru mine dacă aș fi un prieten al oligarhilor. Ce avem în toate aceste țări e că lucrurile nu sunt așa cum par. Georgia e controlată de un oligarh, Moldova este controlată de un alt oligarh, Ucraina este controlată de câțiva oligarhi care dețin toată guvernarea și 70% din PIB. Și după vin politicienii din Occident și strâng mâinile unor prim-miniștri sau miniștri, dar ei nu sunt ceea ce se prezintă. Nu ei conduc acele țări. Acele țări sunt controlate de oligarhi”, a declarat Saakașvili.

În cadrul aceleiași emisiuni, fostul președinte georgian a declarat că Poroșenko i-a retras cetățenia deoarece îi era frică de ascensiunea sa politică și de lupta pe care a declanșat-o împotriva corupției.

Mai mult, el a spus că Poroșenko este un „președinte perfect” pentru Vladimir Putin, deoarece prin corupție compromite parcursul pro-occidental al Ucrainei.

Fostul lider de la Tbilisi a devenit apatrid după ce anterior pierderii cetățeniei ucrainene, rămăsese și fără cea georgiană. De altfel, acesta a susținut că a fost amenințat cu extrădarea în Georgia dacă se va reîntoarce în Ucraina.

El fusese invitat de președintele Petro Poroșenko în Ucraina pentru a lupta cu corupția endemică din această țară, dar ulterior între cei doi au apărut disensiuni, după ce fostul lider georgian a acuzat puterea de corupție.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. „MISIUNEA” MOLDOVENILOR, după Marele clăpăug Dodon!

    Dodon în plecările sale în Iran, urmărește scopuri foarte importante pentru întreaga omenire! Și anume, îndeplinirea „MISIUNII” MOLDOVENILOR! „Misiunea moldovenilor – unirea într-un singur popor a celor mai frumoase trăsături, a experienței si a realizărilor civilizațiilor occidentale materiale (romano-anglo-saxone) si orientale cosmogonice (slave-indo-iraniene)… (Crezul moldovenilor, 47)” http://www.moldovenii.md/md/

    Acest scop „nobil” a „meritat” jertfirea CRUCEI din ciocul acvilei, sceptrului din ghiara stângă și în general Marele clăpăug Dodon pe viitor vrea să renunțe la acvilă și tricolor în întregime
    pentru a trece la monocolorul verde musulman și a traduce în viață „Crezul moldovenilor” (47).

    Cine stă după proiectul scelerat „Moldovenii.md”? Am răsfoit mult timp pagina respectivă, dar acest lucru este ascuns bine. Un lucru este clar, că fără fundul pătrat al carieristului idiot Dodon, aici nu s-a putut. Cât despre finanțare ar fi foarte de mirat, dacă n-ar fi amestecat în asta marele coordonator și matrapazlâcar Plahotniuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri