3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

VIDEO// Autorul atacului terorist din Rusia care s-a soldat cu opt victime, a fost identificat. Ce meaj a postat acesta pe rețelele de socializare

Must read

Comentarii recente

Autoritățile din Rusia susțin că Timur Bekmansurov, un tânăr de 18 ani, este autorul atacului armat de la universitatea de stat din Perm, Rusia, în urma căruia cel puțin opt persoane au murit, iar alte 28 au fost rănite.

Cel puțin opt persoane au fost ucise și zeci de răniți după ce Timur Bekmansurov, un student de 18 ani, a deschis focul pe un campus universitar, au declarat luni autoritățile. Videoclipul publicat pe rețelele de socializare arată cum studenții sar pe ferestrele clădirii.

Referitor la atacator, informațiile prezentate de autorități sunt contradictorii. Guvernatorul regiunii a anunțat că acesta a fost ucis de către poliție, în timp ce Comitetul de anchetă a anunțat că a fost rănit și se află în custodia polițiștilor. Potrivit Tass.ru, conform Comitetului de anchetă, în timpul arestării, Bekmansurov s-a opus și a fost rănit. Serviciile medicale regionale au declarat pentru TASS că starea studentului este evaluată ca fiind gravă. „El este viu, dar greu, este în terapie intensivă. Prin urmare, nu este încă posibil să întreprindem acțiuni de investigație cu el”, au declarat autoritățile.

Înainte de atac, Bekmansurov a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a cerut ca acţiunile sale să nu fie considerate un atac terorist şi a spus că nu este membru al vreunei organizaţii extremiste, conform surselor media citate.

Pe pagina sa de Twitter, el a postat o explicație pentru gestul său și a spus că își dorea de mult timp să comită un atac și că a strâns bani pentru o armă încă din clasa a X-a.

Mesajul atacatorului pe o rețea de socializare: „Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizații extremiste și nu am fost un om religios. Nimeni nu știa ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii și acum am înțeles că a venit momentul mult visat. Pentru mine nu conta ce foloseam pentru atac. Putea fi o armă, o mașină sau o bombă”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri