23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Victorie spectaculoasă a Simonei. Halep, în careul de ași de la Roland Garros

Must read

Comentarii recente

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, miercuri, după o revenire senzațională în sfertul de finală cu ucraineanca Elina Svitolina, câștigat cu 3-6, 7-6 (6), 6-0.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în semifinalele French Open, după ce a întors soarta unei partide ce părea pierdută, la scorul de 6-3, 5-1, pentru adversara ei, urcaineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5. Halep a salvat o minge de meci în tie-break-ul setului secund, înainte de a se impune cu 3-6, 7-6 (6), 6-0, în aproape două ore şi 10 minute.

Acesta a fost revanşa Simonei Halep în faţa Elinei Svitolina, după finala de la Roma, din 21 mai. Jucătoarea din Ucraina a profitat la Foro Italico de o accidentare la gleznă a româncei şi a câştigat cu 4-6, 7-5, 6-1.

Atunci, Halep a trecut de la extaz la agonie, acum a fost rândul ucrainencei. Halep are din nou meritul că nu a cedat şi că nu a fost dezarmată de evoluţia strălucitoare pe alocuri a adversarei. A avut răbdare şi a jucat inteligent atunci când a simţit că Svitolina îşi pierde energia şi încrederea, punând în scenă o extraordinară răsturnare de scor.

Simona Halep a fost descumpănită în primul set de agresivitatea şi rapiditatea jocului adversarei sale. Svitolina a început alert, cu lovituri puternice, bine plasate şi cu lungimea potrivită, astfel încât Halep să fie obligată să alerge cât mai mult şi să stea cât mai în spate pe teren. Ucraineanca şi-a asumat riscuri, a trimis mingea mai mereu către limitele terenului şi, deşi a mai greşit ţinta, a făcut multe puncte direct câştigătoare. Simona Halep a fost obligată la defensivă, la lovirea mingii din poziţii inconfortabile şi n-a putut să răspundă cu aceeaşi profunzime a loviturilor, astfel că rivala ei a venit către interiorul terenului şi a controlat de acolo jocul. În plus, jucătoarea ucraineană a fost mai concentrată în momentele de avantaj, spre deosebire de Halep, care a irosit multe mingi de break.

Deşi un pic mai puţin clar decât a arătat scorul, Svitolina a ajuns la 5-0 şi 40-30 pe serviciul româncei, după break-uri în ghemurile al doilea şi al patrulea. Halep a anulat mingea de set şi a arătat semnele revirimentului, câştigând trei gehmuri la rând, pe fondul unei scăderi în evoluţia adversarei. Svitolina a recuperat apoi un 0-30 şi a încheiat setul, cu 6-3, pe propriul serviciu, după aproape trei sferturi de oră de joc.

Sportiva din Ucraina a început setul al doilea cu break, l-a „dublat” la scorul de 3-1, ajungând apoi la 5-1. Simona Halep a profitat de o nouă cădere apărută în jocul Elinei Svitolina. Halep s-a apărat atent, a acceptat defensiva, dar s-a poziţionat mai bine la minge şi a aşteptat cu răbdare, atât greşeala adversarei, cât şi momentul unor lovituri excepţionale, câştigătoare. Jucătoarea din Ucraina a început să comită erori, să-şi piardă încrederea şi luciditatea. Halep şi-a construit revenirea punct cu punct, ghem cu ghem, nepermiţându-i adversarei să ajungă la mingea de meci. După cinci ghemuri câştigate la rând, scorul a ajuns la 6-5 pentru Halep. Partida a devenit dramatică, cu schimburil lungi. Românca a condus cu 40-0 pe serviciul Elinei, a mai avut o minge de set, dar Svitolina a trimis setul în tie-break. După două „mini-break-uri”, câte unul de fiecare parte, Svitolina a avut minge de meci la 6-5, însă nu a fructificat-o. Românca a câştigat următoarele trei puncte şi a obţinut egalarea, după 8-6 în tie-break şi după o altă oră de joc.

Demoralizată de avantajul avut şi cu o jucătoare pe val dincolo de fileu, Svitolina s-a prăbuşit definitiv în decisiv. Halep a obţinut al doilea 6-0 la ediţia din acest an a French Open, după cel din meicul cu Daria Kasatkina, şi a întrecut-o pe Svitolina după două ore şi şase minute de joc.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri