14.4 C
Chișinău
luni, septembrie 20, 2021

Victor Ciobanu: Tot ce se întâmplă este un scenariu de capturare a statului; Candidatul din partea puterii va fi introdus în turul doi al scrutinului prezidenţial

Must read

Comentarii recente

victor ciobanuToate evenimentele care au loc în Republica Moldova fac parte dintr-un scenariu de capturare a statului, care se derulează din 2013, anume atunci când s-a instaurat monopolul Partidul Democrat. Este opinia analistului politic, Victor Ciobanu care într-un interviu pentru Europa Liberă a declarat că în cadrul scrutinul din această toamnă va avea loc turul doi, astfel, anume atunci va fi introdus şi candidatul din partea puterii.

„Tot ce se întâmplă acum reprezintă elementele acelui scenariu de capturare a statului şi noi am văzut-o pe tot parcursul acestei perioade de după 2013, când, practic, s-a instaurat monopolul Partidului Democrat. Aceasta, probabil, nu o poţi explica niciunui expert european, dar şi niciunui om care gândeşte raţional: precum că partidul care adună în jur de 15%, practic controlează Parlamentul, Guvernul, toate instituţiile statului şi că în acest stat rămâne un singur detaliu care nu ne ajunge pentru fericirea absolută şi anume postul şefului statului”, a declarat Ciobanu.

Totodată, expertul consideră că în cazul în care Marian Lupu va obţine în cadrul scrutinului 25 la sută din voturi, acest rezultat va fi un semn clar că a fost o falsificare.

„Turul doi va avea loc. Practic, niciun sondaj nu arată acum victoria din primul tur. Cel mai probabil, guvernarea aceasta nouă ne demonstrează. Adică, candidatul din partea puterii va fi introdus în turul doi. Aici este foarte important rezultatul. Cred că dacă va fi acest rezultat, chiar şi unul modest, cu o diferenţă de un procent de la un candidat din dreapta, aceasta va stârni o mare nemulţumire. Dacă domnul Lupu va lua un rezultat de 25%, aceasta va fi o falsificare clară”, a mărturisit analistul politic.

Victor Ciobanu, de asemenea, constată că cifra alegătorilor de 3,3 milioane este una ireală, astfel, marja de eroare a falsificărilor cu asemenea date poate fi practic oarecare.

„3,3 de milioane de alegători este o cifră absolut ireală, şi sunt gata să o demonstrez oriunde doriţi, în faţa oricui doriţi, cu prezentarea datelor şi aşa mai departe. Marja de eroare a falsificărilor cu astfel de date poate fi practic oricare. Deci, partidul de guvernare ne demonstrează acum, începând cu adunarea semnăturilor, cu aceea că acel autobus care a plecat prin ţară chipurile făcea agitaţie pentru partid şi pentru Europa şi nicidecum pentru candidatul pentru funcţia de preşedinte, chiar dacă domnul Lupu este acolo permanent present”, a opiniat expertul.

În corporaţia oligarhului Plahotniuc, care în viziunea lui Victor Ciobanu, este Partidul Democrat, Pavel FIlip nu înseamnă nimic întrucât oamenii sunt introduşi sau scoşi uşor din „joc” extrem de facil.

„Este clar că în, să zicem, corporaţia lui Plahotniuc, unul din compartimentele căruia este Partidul Democrat, această figură în general nu înseamnă nimic, deci acolo este foarte uşor să îl introduci pe cineva în joc, iar apoi să-l scoţi din el. Pentru el va fi pregătit vreun locuşor călduţ”, susţine analistul.

Într-un final, Ciobanu afirmă că în Moldova nu va avea loc niciun fel de modernizare pentru că „băieţii din gaşcă” nu se gândesc la prosperitate, ci doar la scheme de sustragere şi transfer pe off-shore.

„De fapt nu va fi niciun fel de modernizare, pur şi simplu, băieţii din această gaşcă nu gândesc în astfel de categorii. Ei gândesc în scheme, cum să sustragă şi să transfere pe off-shore. Deci, totul este o înşelătorie, retorică electorală. Ei nu o pot face”, explică analistul politic.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri