11.1 C
Chișinău
joi, septembrie 23, 2021

Vicepreşedintele PDA: Este nevoie de „sânge proaspăt”…

Must read

Comentarii recente

sigla Platforma DAÎn cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc a fost întrebat în ce măsură tinerii reuşesc să aducă în politică acel „sânge proaspăt” despre care se vorbeşte atât de mult.

„Palierul politic din Moldova, în cea mai mare parte, este format din persoane care au o „experiență” de câțiva zeci de ani, persoane care încă se conduc de „principii și valori” mercantile, ca să nu zic tâlhărești. Iar situaţia în care se află acum Republica Moldova demonstrează că este nevoie de „sânge proaspăt”, cum spuneți dvs. Este nevoie de persoane cu viziuni noi, care să își dorească să le aplice și în practică”, a declarat el.

Potrivit lui, „ultimele evenimente au determinat mai mulți tineri să se implice activ atât pe palierul civic, cât și politic”. „Inga Grigoriu, Alex Cozer, Dinu Plângău, Ruxanda Josan, Valeriu Pașa, Sergiu Tofilat, Victor Chironda, Dumitru Alaiba, Iurie Tesa, Daniel Ulinici și lista poate continua cu tineri nu mai puțin valoroși! Tineri care privesc situația din țară dintr-un alt unghi, critică derapajele actualei guvernări și vin cu soluții concrete pentru reformarea statului”, a spus Liviu Vovc.

Despre Platforma DA, el spune că „trebuie să accentuăm că, în general, este formată în mare parte cvasitotal din oameni care nu au făcut până acum politică, dar care își doresc și acționează pentru reformarea din rădăcini a politicului moldovenesc”. „Din acest punct de vedere, putem constata că suntem martorii aparației unei noi clase politice bazate pe principiile integrității, profesionalismului și transparenței”, a declarat Liviu Vovc.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA pe parcursul zilei de mâine.

Cristina Pendea

Sursa:tribuna.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri