9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Vicepremierul Ucrainei: Decizia RM de a impune taxe vamale poartă semnătura Rusiei; Dacă Moldova refuză negocierile, vom aplica restricţii similare

Must read

Comentarii recente

drapel UcrainaDecizia Republicii Moldova de a impune taxe vamale la importul mai multor produse din Ucraina s-ar putea solda cu măsuri similare aplicate produselor moldoveneşti, atenţionează autorităţile de la Kiev.

„Noi vedem că această decizie a fost luată la solicitarea producătorilor autohtoni din Moldova, dar vedem, de asemenea, semnătura Rusiei şi, respectiv, agresiunea Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice şi Comerţului, Stepan Kubiv.

Ucraina a solicitat autorităţilor de la Chişinău lansarea unor discuţii cu privire la restricţiile comerciale privind mărfurile ucrainene.

„Dacă Moldova refuză să participe negocieri, vom aplica măsuri identice”, a atenţionat primvice-premierul Ucrainei.

Un grup de experţi ucraineni va veni la Chişinău peste o săptămână. În comun cu responsabilii de la Ministerul Economiei, precum şi de la alte instituţi, aceştia vor analiza mai minuţios situaţia dată, precum şi alte bariere care există la exportul de produse din Republica Moldova în Ucraina şi vor elabora un set de propuneri privind depăşirea situaţiei create.

Guvernul Republicii Moldova  a decis să introducă  taxe vamale la importul produselor lactate, produselor din carne şi a cimentului din Ucraina. Restricţiile vor fi aplicate până la 31 decembrie 2016.

Potrivit hotărârii de Guvern, la laptele şi produsele lactate, carnea şi cimentul importate din Ucraina va fi aplicată o taxă vamală de 10 -15 la sută.

Autorităţile RM spun că aceste restricţii sunt temporare, având drept scop protejarea pieţei interne de importurile masive înregistrate  în ultimul timp din Ucraina.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri