-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Veteranii, represații politici și participanții la avaria de la Cernobîl vor avea alocații mai mari de la 1 octombrie

Must read

Comentarii recente

De la 1 octombrie 2021, veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, ai Războiului din Afganistan, ai Războiului de pe Nistru și participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor beneficia de alocații mai mari. Proiectul de lege în acest sens a fost anunțat de deputații PAS Dan Perciun, Lilian Carp și Boris Marcoci. 

Deputatul PAS Boris Marcoci, unul dintre participanții la războiul pentru integritatea statului, a amintit veteranilor să depună actele la casele teritoriale în raioane pentru a primi și bilete de tratament.

Beneficiarii proiectului de lege sunt peste 30.000 de oameni, iar costul total al proiectului este de 36 de milioane de lei pentru trei luni ale anului curent. Prin urmare, de la 1 octombrie, vor fi majorate cu 550 de lei pe lună alocațiile pentru persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și ale persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma participării la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și ale veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Încă 250 de lei vor primi veteranii care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova, care au luptat în Afganistan, cât și soții supraviețuitori. La fel cu 250 de lei vor crește alocațiile pentru persoanele reabilitate și victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada 1917–1990.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri