22.2 C
Chișinău
luni, 15 august, 2022

Veteranii de război îndeamnă oamenii să iasă la protestul antiguvernamental din 17 septembrie; „Nu staţi acasă! Trebuie să fim o prezenţă masivă ca să transmitem un mesaj clar guvernării”

Must read

Comentarii recente

Veteranii de război sunt alături de cetăţenii RM şi vor participa la protestul din 17 septembrie faţă de actuala guvernare, în pofida intimidărilor şi tentativelor de dezbinare a societăţii. Un grup de veterani a venit astăzi cu un apel către toţi cetăţenii, îndemnându-i să iasă în stradă şi să protesteze faţă de ilegalităţile guvernării, care vrea să rămână la putere cu orice preţ.

„Clanul obscur de la guvernare a lui Plahotniuc a reuşit să ne divizeze, să facă două tabere. Din păcate, a reuşit ceea ce şi-a propus Plahotniuc şi acoliţii lui. În pofida acestui fapt, vrem să transmitem un mesaj cetăţenilor şi să-i asigurăm că nu toţi veteranii i-au trădat. Cea mai mare parte a veteranilor este alături de cetăţeni. Vă transmitem un mesaj de consolidare, un mesaj de încurajare ca duminică, 17 septembrie, să veniţi în scuarul Parlamentului, pentru a transmite un mesaj guvernării ticăloşite. Să le spunem că sunt şi alţi oameni în ţară, care ţin la interesele ţării, care continuă să fie acasă, care nu vor fi cumpăraţi”, a declarat colonelul în rezervă Chiril Moţpan.

„Credeam că epoca lui Vorornin s-a terminat, când erau mai multe structuri, dar vedem că astăzi se repetă una şi aceeaşi. Nu pot să cred că cei care au apărat ţara pot fi alături de nişte indivizi care fură acum ţara. Nu putem tolera astfel de situaţii. Spunem cu fermitate că demnitatea noastră nu se vinde. Noi suntem pentru această ţară. Nu o să permitem ca ţara să fie vândută şi trădată”, a menţionat generalul Anton Gămurari.

Un alt veteran, Constantin Boiştean, a menţionat că autorităţile intenţionat dezbină acest segment al societăţii, pentru a se menţine ilegal la putere.

„Suntem martori cum instituţiile de stat intimidează veteranii. Ministrul Apărării a declarat că va rezolva problemele veteranilor, dar se întâmplă contrariul. Scopul lor este să distrugă organizaţiile de veterani. Acum se face tot posibilul pentru a corupe veteranii şi pentru a introduce zâzanie între noi. Am ajuns când veteranii se vând pentru 600 de lei, dar cel mai grav este că veteranii se intimidează între ei. Asta s-a făcut cu ajutorul conducerii MAI şi altor instituţii de stat. MAI nu soluţionează problemele veteranilor, dar le creează. Să ieşim cât mai mulţi la protestul din 17 septembrie”, a menţionat veteranul de război.

„Azi noi vedem că o mână de oameni care sunt certaţi cu legea au pus mâna pe putere pe diferite căi criminale. Aceşti oameni nu au de gând să plece, dar vor să se consolideze la guvernare. Acest lucru se întâmplă din cauza că majoritatea oamenilor aşteaptă ca cineva să le rezolve problemele, stând acasă. Nu fiţi indiferenţi, nu staţi acasă, veniţi la protestul din 17 septembrie. Trebuie să fie o prezenţă masivă. Organizaţi proteste în orice localitate şi atunci guvernarea va înţelege că suntem mulţi. Veniţi la protest să arătăm dezacordul faţă de ilegalităţile din ţară”, a adăugat colonelul în rezervă Gheorghe Slutu.

Amintim că pe 17 septembrie va fi organizat un nou protest antiguvernamental, care se va desfăşura în faţa Parlamentului. Manifestaţiile de amploare din centrul capitalei au reînceput după ce deputaţii au votat în mare grabă un proiect de lege care prevede trecerea la sistemul electoral mixt, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia, ale partenerilor de dezvoltare şi ale forţelor de opoziţie, care au declarat că modificarea sistemului electoral din RM este inoportună, fiind în favoarea unui grup restrâns de politicieni.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri