3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Verdictul CC: CNA rămîne în subordinea Guvernului

Must read

Comentarii recente

101166_135352624676851Nu este în competența Curții de a stabili neconstituţionalitatea trecerii CNA în subordinea Guvernului. Acesta este răspunsul magistraților la sesizarea lui Sergiu Sîrbu, respinsă azi de CC.

Solicitantul specifică că nu contestă decizia resubordonării CNA-ului de la Parlament la Guvern, ci contestă „limitarea și lichidarea independenței și autonomiei acestui organ specializat în lupta cu corupția”.

Sergiu Sîrbu a sesizat Curtea Constituțională după ce PLDM și PCRM au votat pe 3 mai ca șeful CNA să fie propus de prim-ministru și numit de președinte, iar activitatea instituției să fie sub control guvernamental.

 

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Nu fii făţarnici, zicînd că această întrebare nu ţine de competenţa CC, şi voi pledaţi pentru adevăr! Adevărul este altul. Săşuca Tănase, Plahotniuc, Lupu, Ghimpu, fug de alegeri, ca dracul de tămîie, temîndu-se că nu vor trece pragul, iar cu aceasta, vor pierde treuca. Jos cu bandiţii şi tot soiul de mafioţi, pseudopatrioţi, pseudoromâni, pseudocinstiţi şi curaţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri