18.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Veaceslav Platon, intimidat în continuare: Rudenco „Nopțile dau năvală mascații peste el”

Must read

Comentarii recente

eduard-rudencoVeaceslav Platon este în continuare intimidat. În celula sa, Platon nu are electricitate și sursă de apă potabilă. Cel puțin asta spune avocatul său, Eduard Rudenco, care a adăugat că unica sursă de apă este magazinul de pe teritoriul penitenciarului, de unde omul de afaceri își cumpără apa.

„Sunt percheziții în șir, mai peste o zi. Nopțile dau năvală peste dânsul mascații. Asta e o intimidare și o presiune enormă asupra lui Veaceslav Platon. El se ține, dar cât va rezista nu se cunoaște”, a declarat apărătorul.

Potrivit lui Rudenco, în urma întrevederii de ieri cu Platon, omul de afaceri se simte relativ bine.

Amintim că avocatul Eduard Rudenco a spus anterior că Veaceslav Platon folosește ca sursă de apă potabilă apa din toaletă și i-a fost interzis să cumpere apă de la magazinul care este amplasat pe teritoriul penitenciarului.

Mai mult, în celula lui Platon masa și scaunul au fost betonat în podea, pentru a nu fi mutate de acesta.

De menționat că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri