-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Vasile Năstase: „De-acum încolo totul va fi altfel”

Must read

Comentarii recente

3 mai 2015Dragi compatrioti,

Privesc cu mandrie peste aceasta mare de oameni adunată în sfanta sfintelor, în locul gloriei și sacralității, în Mecca izbînzilor noastre democratice si naționale.
Astăzi, dumneavoastră sunteți Parlamentul și Guvernul Țării!
Astăzi, dumneavoastră sunteți Procuratura, Centrul Național Anticorupție, Curtea Supremă de Justiție.
Astăzi, dumneavoastră sunteți Constituția și Președintele Republicii.
Astăzi, dumneavoastră sunteți DNA-ul de mâine al justiției populare.

Datorită dumneavoastră aici și acum a fost ștearsă rușinea ce s-a așternut pe obrazul Moldovei atunci cînd ex-ambasadorul Germaniei a spus un mare adevăr – că nemții, în locul moldovenilor, ar fi iesit în stradă!
Da, Excelență, acum și noi putem ridica privirea din pămînt ca niște oameni ai demnității și adevărului, ca niște oameni care au depășit condiția resemnării.

Dincolo de aceste edificii de stat transformate în paradisuri banditești s-a lăsat o frică animalică.
De dumneavoastră se tem tîlharii de lux încît le-a intrat frica pînă la oase și plăsele!

După mitingul din 5 aprile, la o ședință secretă a oligarhilor, s-au dat indicații clare ca Platforma Civică Demnitate și Adevăr să fie compromisă. Imediat maimuțele lui Plahotniuc, care-și boiesc unghiile 24 de ore din 24 la zoinițele sale propagandistice au scos fel de fel de zvonuri, care de care mai deșucheate, punîndu-ne în buzunarele unor politicieni de tristă faimă.
Au uitat să-l pomenească numai pe Bin Laden, Kim Ir Sen și popa Gapon!

Știu că multă lume își pune această întrebare de o curiozitate ieșită din comun.
A venit timpul să tragem cortina de pe acest mister și să facem dezvăluirea mult așteptată.
Așadar, în spatele Platformei Civice Demnitate și Adevăr vă aflați dumneavoastră, stimați compatrioți, cei prezenți aici și cei de acasă.
În spatele Platformei Civice Demnitate și Adevăr este poporul deșteptat al Moldovei care a ieșit semeț în fața regimului criminal pentru a-l debarca de la putere!

Noi ținem la Platforma Civică Demnitate și Adevăr ca la ochii din cap! Nimeni și nimic nu o poate deturna, nimeni și nimic nu o poate scoate din serviciul ei pentru dumneavoastră, pentru cetățeni!

Vom dezbate astăzi, împreună cu mai multe personalități ale neamului nostru, experți și membri ai Platformei DA trei probleme fundamentale – jaful de 2 miliarde de dolari de la cele 3 banci, jaful de 100 de miliarde de lei în cei cinci ani de guvernare banditească, publicarea imediată și necondiționată a raportului Kroll, amendarea urgentă a capitolului taxe și impozite din Legea bugetului , cel de discriminare a fermierilor, dar și cel ce prevede recunoașterea Transnistriei prin deschiderea magazinelor duty free, demisia procurorului general al lui Plahotniuc, a șefilor de la CNA, CNI, CCA, CC, CEC ai Păpușarului, șefului de la Vama lui Filat, șefilor de la CAC, instanțelor din Chișinău, CSJ, CSM ai lui Plahotniuc, inclusiv a marelui nesimțit, șeful BN a lui Plahotniuc, Dorin Drăguțanu și înlocuirea acestora cu specialiști nominalizați de domniile voastre. De asemenea, vom vorbi despre libertatea presei independente, care le stă ca un os în gîtul bandiților ghiftuiți de atîta furat!

Și toate aceste lucruri nu vor fi făcute pentru statistică sau pentru pierdere de vreme.
Tot mai multă lume mă întreabă cu o justificată frămînare – Ce facem mai departe? Vă spun cu toată sinceritatea, această îngrijorare reprezintă cel mai frumos lucru care mi se întîmplă în ultimii ani, pentru că, în definitiv, este semnul și semnalul clar că oamenii s-au deșteptat, că se implică, că le pasă!

Propun să le acordăm așa-zișilor guvernanți două săptămîni pentru a îndeplini întocmai revendicările populare. În acest sens vă rugăm să delegați împuternicirile dumneavoastră către Platforma Civică, care va cere o întîlnire cu Filat și Plahotniuc pentru a le transmite să părăsească imediat scena politică și să-și retragă copoii din funcțiile cheie, nu înainte de a întoarce cele două miliarde de dolari în vistieria statului! Dacă revendicările noastre nu vor fi satisfăcute, Platforma Civică DA, susținută masiv de poporul Moldovei, va recurge la acțiuni mult mai dure, inclusiv nesupunere civică față de regimul criminal al tîlharilor de lux, organizarea unei greve generale, suspendarea plăților de taxe și impozite, acțiuni care vor culmina cu organizarea unei Mari Adunări Naționale de proporțiile și anvergura celei din 27 august 1989!

Stimați compatrioți!

Începînd cu această duminică, totul va fi altfel.
Acum, după ce așteptările noastre, ale tuturor, s-au materializat într-o nețărmurită încredere populară, suntem în măsură să vă promitem că vom trasa, în cel mai scurt timp, o alternativă fără precedent actualei grupări criminale, prin identificarea unei soluții viabile de restabilire a constituționalității, statului de drept și libertății presei, a întregului sistem democratic. Și acest lucru va fi făcut în mod obligatoriu cu implicarea dumneavoastră, a avangardei și conștiinței civice a acestui popor!

Nu pot să închei acest discurs fără a le transmite tîlharilor și jefuitorilor de țară din toate timpurile că-i așteaptă o surpiză de proporții – după schimbarea regimului banditesc, vom institui o comisie guvernamentală, completată cu experți internaționali, care vor investiga fraudele comise între anii 1994-2001 de guvernarea Sangheli–Snegur-Lucinschi, 2001-2009 de către regimul Voronin-Plahotniuc și 2009 -2015 comise de copiii adoptivi ai lui Voronin, Plahotniuc și Filat!

Unire cetățeni, Unire cetățeni, Unire cetățeni!

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Am urmărit protestul la jurnal,suntem bolnavi și nu ne putem deplasa,dar vreau să vă mulțumim mult,să vă dorim putere,sănătate și izbîndă în tot ce faceți.
    Păcat că nu toate tv au prezentat manifestarea,păcat că în multe,foarte multe sate jurnalul nu este recepționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri