14.8 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 23, 2021

Valeriu Pasat vine cu acuzaţii la adresa lui Petru Lucinschi

Must read

Comentarii recente

368-Valeriu_Pasat_1Părintele corupţiei moldoveneşti este Petru Lucinschi. Acuzaţia a fost lansată de către fostul şef al Securităţii, Valeriu Pasat. Declaraţiile au fost făcute în timpul unei prelegeri la Universitatea Alecu Ruso din Bălţi — că fostul şef al statului ar fi pus bazele sistemului defectuos care ameninţă Republica Moldova.

Potrivit lui Valeriu Pasat, după 1991 au apărut două categorii de oameni, unii care muncesc şi alţii care sunt şmecheri.
„Gașca băieţilor şmecheri, băieţilor deştepţi, care au fost aduşi tot pe timpul lui Petru Lucinschi şi puşi în funcţie. Unul dintre ei este cel care stă astăzi închis, Vladimir Filat, adus şi pus la privatizare, rezultatul îl vedem astăzi”, a menționat Valeriu Pasat.
Contactat de Moldova 1, fostul preşedinte Petru Lucinschi, a declarat că nu ar avea legătură cu fraudele din sistemul bancar, iar acuzaţiile care i se aduc de către Valeriu Pasat sunt nefondate.

„Eu am plecat 15 ani de la Președinție. A trecut foarte mult timp, evenimentele acestea au avut loc acuma 2 -5 ani de zile. Cum puteam să clădesc aşa ceva când am fost un preşedinte cu anumite prerogative cunoscute în ţara noastră. Ştiu caracterul lui Valeriu Pasat când se supără pe toată lumea, el trebuie să argumenteze dar nu la general. Asta nu este un lucru argumentat, este o aberaţie”, a afirmat Petru Lucinschi.

Petru Lucinschi a fost preşedintele Republicii Moldova din 1997 până în anul 2001. Anterior, în perioada 1993-1994 a deţinut funcţia de şef al Legislativului.

Sursă: trm.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri