-0 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Valeriu Guma părăseşte PD şi renunţă la mandatul de deputat

Must read

Comentarii recente

420-guma1Valeriu Guma a anunțat azi dimineață că pleacă din Partidul Democrat, prin urmare renunță și la mandatul de deputat. Guma motivează că nu mai vrea ca numele lui să fie folosit pentru a ataca formațiunea.

Guma neagă că ar fi vinovat în condamnarea pronunțată de justiţia din România și spune că va ataca decizia la CEDO.

„Constat cu regret că Partidul Democrat din Moldova a fost, în ultimul timp, ținta unor atacuri total nejustificate, legate de o situație care mă privea doar pe mine. Este vorba de acea decizie pe care a stabilit-o instanța din România în legătură cu persoana  mea și prin care – am spus și atunci, iar acum am noi motive să o afirm – s-a comis un abuz în ceea ce mă privește, începând  de la chestiuni de procedură, până la elemente ce țin de fondul dosarului respectiv”, a declarat Valeriu Guma.

Totodată, acesta a specificat că decizia luată este atît de ordin politic, cît şi personal.

Plecarea lui Valeriu Guma din partid, dar și refuzul de mai fi deputat vine după ce comuniștii au sesizat Curtea Constituțională în privința a trei articole din Constituție și au întrebat magistrații dacă Guma are „dreptul moral” de a fi membru al Parlamentului după ce a fost condamnat definitiv de instanța din România.

Precizăm că Valeriu Guma a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiție din România pentru mai multe acte de corupţie. Mai mult decît atît, Guma este căutat de Interpol, poza acestuia apărând pe pagina oficială a instituției.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri