-0 C
Chișinău
miercuri, 30 noiembrie, 2022

Vadim Brînzan: Locuitorii din stânga Nistrului nu pot susţine candidaţii la prezidenţiale

Must read

Comentarii recente

vadim-branzanLocuitorilor din stânga Nistrului li se încalcă dreptul de a participa la procesul electoral şi de a semna în susţinerea candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Asta a declarat Vadim Brînzan, pretendent la calitate de candidat independent la prezidenţiale, care nu a reuşit deocamdată să colecteze cele 15 mii de semnături necesare pentru înregistrarea la Comisia Electorală Centrală. 

„Tot ce am bănuit mai rău despre actualii guvernanţi este adevărat. Fiecare din noi participă la un spectacol bine regizat de actuala conducere a ţării, iar fiecărui din noi este rezervat un rol în acest fals. Constituţia Republicii Moldova spune clar că preşedintele este ales prin vot universal, egal. Ales probabil da, dar nu contează doar cum se înaintează candidaţii, dar şi cine ajunge de a deveni candidat. Toate amendamentele au fost adoptate de către actuala conducere a ţării doar cu un singur scop, cu scopul de a se asigura că următorul preşedinte, preşedinte ales în aceste alegeri directe să fie comod şi servil actualei puteri”, a menţionat Vadim Brînzan.

Potrivit membrilor grupului de iniţiativă, legislaţia prevede că listele de subscripţie trebuie să fie ştampilate şi de administraţiile publice locale. Dar pentru că în unele sate şi oraşe din regiunea transnistreană nu există autorităţi alese constituţional, locuitorii acestora pierd posibilitatea de a semna în susţinerea unui pretendent la calitatea de candidat la prezidenţiale.

Reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale nu au răspuns la telefon pentru a oferi comentarii la acest subiect. Pentru înscrierea în cursa electorală a unui candidat, grupurile de iniţiativă trebuie să colecteze, până pe 29 septembrie, cel puţin 15 mii de semnături din partea susţinătorilor.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri