-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Vacanța elevilor din localitățile aflate în pragul de alertă roșie a fost prelungită cu încă o săptămână

Must read

Comentarii recente

Vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal a fost prelungită până pe 7 noiembrie în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi și UAT de nivelul al doilea: minicipiile Chișinău, Bălți și UAT ale unității teritoriale autonome Găgăuziei în care este stabilit pragul de alertă roșie privind infecția COVID-19.

Un ordin în acest sens a fost semnat astăzi de către ministrul Educației, Anatolie Topală, în urma recomandărilor Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică din data de 26 octombrie.

Astfel, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ vizate să stabilească, în perioada extinsă a vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță. La fel, în instituțiile de învățământ extrașcolar nu vor fi desfășurate activități cu prezența fizică a copiilor.

Potrivit aceluiași Ordin, orele pentru zilele suplimentare de vacanță vor fi recuperate până la finele semestrului I, iar modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul de activitate.

Totodată, precizăm că instituțiile de învățământ care nu se află în zonele aflate sub incidența pragului de alertă roșu vor continua activitatea cu prezență fizică a elevilor de la 1 noiembrie.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri