0.4 C
Chișinău
duminică, 23 ianuarie, 2022

USR: „Guvernul de la Bucureşti l-a girat încă o dată pe oligarhul care conduce RM”

Must read

Comentarii recente

Partidul Uniunea Salvaţi România constată cu îngrijorare că Guvernul PSD dă un semnal de abandonare a forţelor pro-europene din Republica Moldova.

„Premierul Mihai Tudose nu putea alege un moment mai prost pentru a face prima sa vizită la Chişinău, decât după schimbarea sistemului electoral, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi a avertismentelor UE. Aflat în vizită oficială în Republica Moldova, premierul Mihai Tudose a afirmat vineri, 21 iulie,  că recentele schimbări ale legislaţiei electorale din această ţară sunt legitime şi că mesajele critice care au ajuns la Bruxelles ar reprezenta o distorsionare a realităţii de către neprieteni”, se spune într-un comunicat de presă.

USR consideră că, prin aceste afirmaţii, premierul român Tudose dă dovadă de o totală lipsă de înţelegere a luptei pentru democraţie a forţelor civice şi a opoziţiei anti-oligarhice de la Chişinău.

„Este inacceptabilă sugestia premierului României că opozanţii trecerii la un sistem de vot care ar avantaja făţiş partidul oligarhului Vlad Plahotniuc şi pe cel pro-rus al preşedintelui Igor Dodon ar fi manipulaţi. Prin prezenţa şi afirmaţiile sale, premierul Tudose a legitimat trocul lui Vlad Plahotniuc cu Igor Dodon legat de sistemul de vot uninominal mixt şi menţinerea PDM la putere şi după următoarele alegeri, deşi acest partid abia mai există în sondaje. Practic, Guvernul de la Bucureşti l-a girat încă odată pe oligarhul care conduce Republica Moldova, mizând pe aşa-zisa stabilitate, care înseamnă de fapt sărăcie, stagnare, lipsa reformelor”, atenţionează USR.

Uniunea Salvaţi România mai avertizează că roadele acestei politici dezastruoase ale PSD-ALDE vor fi culese în 2018, la alegerile la termen din Republica Moldova, atunci când socialiştii pro-Rusia ar putea obţine majoritatea absolută în Parlament.

„Prin susţinerea celor care au compromis şi compromit în continuare parcursul european, Guvernul României se decredibilizează definitiv în ochii moldovenilor şi obţine exact ce a spus că vrea să împiedice: venirea pro-ruşilor la putere în Republica Moldova”, se spune în comunicatul prin care USR solicită premierului român Mihai Tudose clarificări urgente cu privire la susţinerea parcursului european şi a forţelor reale pro-europene din Republica Moldova.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

 1. Dl Liviu Dragnea trebuia să-și țină prostălanul pentru uz intern. Pentru chestiile din afara hotarelor României trebuea cineva, care să cunoască măcar cât se cât situația și să reacționeze operativ la ea. Susținerea regimului banditesc al lui Plahotniuc nu va duce la nimic bun. Sistemul democratic din România nu poate accepta autocrația beșinoasă a lui Plahotniuc. În cele din urmă oligarhul Plahotniuc îți va moșia (RM) și se va refugia în Eurasia lui Putin.

 2. ÎNTRE FRAȚI

  Ar fi fost bine frate
  Ca când ne vii-n rate
  Să știi cât de puțin
  Ce ne roade în chin.

  N-am schimbat fârtate
  Acele visuri democrate,
  Ne-au fost puse-n spate
  Prostiile lor autocrate.

  Te-am întâlnit cu drag
  Fratele nostru Tudose,
  Tu te-ai oprit în prag
  Înghițându-le falose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri