15 C
Chișinău
miercuri, septembrie 22, 2021

Usatîi: „Plahotniuc a auzit că Proca vrea să spună tot adevărul şi înţelege că se începe sfârşitul lui; În curând va avea parte şi de alte surprize”

Must read

Comentarii recente

iaralov-plahotniuc-botnariPrimarul de Bălţi, Renato Usatîi, face noi dezvăluiri despre cazul bancherului rus Gherman Gorbunţov şi implicare oligarhului Vladimir Plahotniuc în aceste dosar. Potrivit primarului de Bălţi, Plahotniuc încearcă în orice mod să-l influenţeze pe killerul moldovean Vitalie Proca, pentru ca acesta să nu divulge cine stă în spatele acestui caz. Declaraţiile au fost făcute într-o intervenţie live pe Facebook.

„Procuratura încearcă în orice mod să obţină mandat de arestare pe numele meu. Unele media controlate de Plahotniuc deja scriu că Usatîi este în căutare internaţională. Până când nu este aşa. Vreau să declar că astăzi Plahotniuc controlează justiţia din Republica Moldova. Vorbesc despre Ministerul de Interne, Procuratura Generală şi toţi acei care lucrează pentru el”, a declarat Usatîi.

„De ce se teme Plahotniuc şi de ce încă o dată încearcă să mă învinuiască de tentativa de omor asupra lui Gorbunţov. Avocatul meu nu a primit documentele privind începerea urmării penale, dar după informaţiile pe care le deţin este vorba de declaraţiile lui Gorbunţov. Este o cauză penală în România şi în Marea Britanie în privinţa tentativei de omor asupra lui Gorbunţov şi cei Moldova nici nu au avut dreptul să pornească o cauză penală. Pentru a atrage atenţia de la Plahotniuc, ei încearcă să mimeze iniţierea dosarului. Cauza penală a fost iniţiată pe 16 octombrie, pentru că Plahotniuc s-a speriat de anumite interceptări care i-au fost prezentate de Procuratură şi MAI. Ei au auzit că Proca vrea să spună adevărul. Plahotniuc înţelege că se începe sfârşitul lui şi face tot acest scenariu – Cavcaliuc pleacă în Anglia, pleacă în România, arestează unele persoane. Plahotniuc a început să se apere. Pentru a închide gura lui Proca, el i-a arestat familia sa”, a mai spus acesta.

În acest context, Renato Usatîi a menţionat că în curând va publica un film despre cazul Proca, cu ajutorul căruia va demonstra că a depus mărturii pe acest caz în România. Tot el a mai spus că oligarhul Plahotniuc se teme de adevărul care va ieşi la iveală în scurt timp.

„Am documente despre faptul că eu sunt martor, dar pe care le voi prezenta într-un film. Eu sunt învinuit de ceea ce nu am făcut. Eu am mai spus că eu particip la investigarea cazului şi sunt martor în dosarul lui Proca în România. Plahotniuc se teme de faptul că toţi vor afla adevărul. Pot să spun clar că de acest adevăr el nu va putea fugi şi această zi nu este departe. El va răspunde pentru tot ce a făcut la fel ca şi poliţiştii care fabrică dosare. Eu voi merge până la capăt. Tot ce este documentat în România poate fi demonstrat, dar vor veni şi reprezentanţi din Marea Britanie şi în curând Plahotniuc va avea parte de surprize”, a punctat politicianul.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri