-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Unul dintre învingătorii concursului pentru funcția de judecător, desfășurat într-o ședință extraordinară a CSP, a ajuns în izolatorul CNA

Must read

Comentarii recente

Unul dintre învingătorii concursului pentru funcția de judecător, desfășurat într-o ședință extraordinară a Consiliului Superior al Magistraturii, pe 30 noiembrie 2021, a ajuns în izolatorul Centrului Național Anticorupție, la doar 3 zile după ce a fost propus șefei statului pentru aprobare. Este vorba despre Roman Zagaidalov care a fost propus Maiei Sandu spre aprobare în funcția de Judecător la Strășeni, sediul Călărași.

„Motivele care m-au determinat să aspir la funcția de judecător sunt două: sunt pasionat de domeniu, de aceea îmi voi exercita funcția cu plăcere și am tendință fermă de autoperfecționare. Funcția necesită multă putere și voință. Voi proceda astfel încât actul de justiție să fie un act de dreptate, cu tenacitate. Eu nu mă las până nu găsesc soluția legală și corectă. Demnitatea de magistrat ce decide în raport cu soarta unui om, necesită cunoștințe temeinice de drept, dar și maturitate, experiență de viață, rezistență la stres și oboseală, iar eu cred ca posed aceste calități. Am un înalt nivel de moralitate”, declara Zagaidalov la interviul din cadrul concursului.

Peste trei zile, CNA l-a reținut, alături de alți colegi, într-un dosar de corupere pasivă, inițiat la Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Aceștia ar fi pus la cale o schemă de corupție, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit sistematic bani de la agenți economici pentru a nu le îngrădi activitatea comercială.

La moment, judecătorul în devenire se află în izolatorul CNA.

„În timpul urmăririlor în cadrul dosarului de corupere pasivă, au fost interceptate discuții și despre costul funcției de magistrat. E scump băiatul”, au declarat surse demne de încredere.

Potrivit acestora, Zagaidalov ar fi făcut înțelegeri cu șeful CSM, Dorel Musteață, numit recent judecător la Curtea Supremă de Justiției, iar când ceilalți membri au aflat despre acestea, ar fi izbucnit un scandal în cadrul instituției.

CNA a refuzat să ofere numele celor reținuți în dosarul de corupție, făcând trimitere la protecția datelor cu caracter personal și prezumția nevinovăției.

CSM, la fel, nu a comentat, deocamdată, aceste informații. Nici Președinția nu a anunțat, încă, dacă a acceptat lista de judecători transmisă spre decretare de către CSM.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, a spus în context că „vor fi dezamăgiți cei care cred că s-a vorbit despre reforma justiției și curățarea sistemului”.

„Cică s-a aude cum „reformatorul”, care era loial în egală măsură regimului oligarhic și guvernării „vremurilor bune”, cere bani de la viitorul justițiar și acualul controlor al Pieții Centrale și mai spune că trebuie să se împartă cu mai mulți. Acum cred că presa și societatea civilă trebuie să ceară explicații publice de la CNA pe acest caz.”- mai spune Slusari privind interceptările discuțiilor lui Zagaidalov cu Musteață.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri