24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie și-a deschis ușile pentru viitorii studenți

Must read

Comentarii recente

Absolvenți de licee și colegii, elevi din clasele liceale și părinții acestora au putut studia ofertele educaționale ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și condițiile de admitere, sâmbătă, la Ziua Ușilor Deschise desfășurată de instituție. Vizitatorii au mers și la Clinica Stomatologică Universitară, transmite IPN.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a evenimentului, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, le-a spus tinerilor care vor decide să învețe la universitate că medicina este o profesie necesară atât pe timp de pace, cât și pe timp de război, și în pandemie. „De-a lungul celor 76 de ani de activitate, am format o școală medicală superioară de calitate. USMF a pregătit peste 46 de mii de medici, farmaciști și stomatologi. Avem o diasporă de medici pe tot mapamondul. Suntem o universitate modernă. În strategia de dezvoltare pentru următorii 10 ani am pus elemente principale, precum internaționalizarea, cercetarea și digitalizarea”, a menționat Emil Ceban.

Absolvenții care vor să își continue studiile la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”  pot să acceseze pagina de admitere a instituției.

În anul 2021, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-a regăsit printre cele mai bune universități din lume conform clasamentului The Three University Missions, fiind unica instituție de învățământ superior din Republica Moldova prezentă în acest rating.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri